3 Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

TAKİP ET

Çanakkale'de, Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. 

 

Çanakkale’de, Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. 

Çanakkale’de, Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Operasyonuna yönelik sosyal medya hesaplarından terör propagandası yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edildi. Çanakkale'de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonunun ardından sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı aleyhine propaganda yaptıkları iddia edilen HDP Çanakkale İl Eş Başkanları N.K. ile S.B.’yi HDP İl Binasında, İHD MYK Üyesi H.P.’yi de iş yerinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak ve terör propagandası yapmak suçundan gözaltına aldı.
Emniyette işlemleri tamamlanan 3 zanlı adliyeye sevk edildi.