5 saat sonra gelen özgürlük..

TAKİP ET

Gelibolu'da Atatürk Büstünün iki mermer arasına sıkışan Bilal Bakırhan, Gelibolu İtfaiye, Afad ve Ümke sağlık ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonrasında kurtarıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki 100 Yıl Barış Ortaokuluna giden 5. sınıf öğrencisi sıkıştığı Atatürk büstünden 5 saatlik bir çalışma sonrasında kurtarıldı.
Öğleden sonra tenefüste oynamak için okul bahçesine çıkan Bilal Bakırhan(12) oyun sırasında bahçede bulunan Atatürk büstünün iki duvar arasına girdi. Arkadaşlarına şaka yapmak için büstün iki duvar arasına giren Bilal Bakırhan başını çevirince iki duvar arasında sıkışarak kaldı.
Sıkıştığı yerden çıkamayacağını anlayan 5. sınıf öğrencisi Bilal Bakırhan, arkadaşlarına seslenerek yardım istedi. Bakırhan'ını sıkıştığı yerden çıkarmak için arkadaşlarınında çekmesi bir işe yaramayınca durum okul müdürüne bildirildi. Müdür ve öğretmenlerinde ilk çabaları sonuç vermeyince hemen itfaiyeye haber verildi.
Olay yerine giden Gelibolu itfaiye ekiplerinin yaptıkları kurtarma çalışmalarına Afad ve ardındanda Ümke ekipleride katıldı. Ekiplerin bu çalışmalarını ve oğlu Bilal Bakırhan'ın arada ağlayışlarını  yaşlı gözlerle izleyen anne Emine Bakırhan'ı olay yerine gelen ilçe kaymakamı  Hakan Kılınçkaya, belediye başkanı Mustafa Özacar ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Can yatıştırdı.
Olay yerinden Bilal Bakırhan'ın kurtarılmasına kadar ayrılmayan ilçe kaymakamı Hakan Kılınçkaya, "ekiplerin titiz çalışması sonucu öğrencimiz zarar görmeden kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bilal Bakırhan ve ailesinede geçmiş oldun diyorum" dedi.