57. Alay Şehitliği

TAKİP ET

57. Alay, Çanakkale Savaşı sırasında, 15 Nisan 1915'te Anzak Çıkarmasını durdurması ve verdiği büyük kayıplarla efsaneleşmiş bir alaydır.

57. Alay, Çanakkale Savaşı sırasında, 15 Nisan 1915’te Anzak Çıkarmasını durdurması ve verdiği büyük kayıplarla efsaneleşmiş bir alaydır.

Günümüze kadarki sürede, 57.Alay Sancağı nerede sorusuna dair herhangi bir bilgi sonuca ulaşılamamıştır. Ancak, Türk ordu geleneğinde sancak kutsaldır ve asla yere düşürülmez, düşmana teslim edilmez, bu görüş göz önünde bulundurulduğunda, en son Filistin Cephesinde savaşan Alay’ın İngilizler tarafından esir alınırken, sancağını teslim etmeyerek imha etmiş olmasının kuvvetli bir ihtimal olduğu değerlendirilmektedir.Bu kahramanların anısına o günden beri Türk Ordusu’nda 57. Alay bulunmamaktadır.57.Alay şehitliği Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda Kanlısırt’ta bulunmaktadır.İşte o kahramanlar, hala oradalar hala o tepeyi bekliyorlar!

57. ALAY ŞEHİTLİĞİ’NE NASIL GİDİLİR?
 
57. Alay Şehitliği ve Anıtı, Çanakkale il sınırlarında bulunan Gelibolu Yarımadası Kanlısırt’ta bulunan bir anıttır.
İzmir istikametinden gelen tatilciler, önce Çanakkale’den Eceabat veya Kilitbahir’e feribotla geçiş yapmalıdır. Yaklaşık 45 km karayolu yolculuğunun ardından Gelibolu Yarımadasına ulaşacaklardır.
İstanbul istikametinden gelen tatilciler, direkt karayoluyla Gelibolu Yarımadası’na ulaşabilirler. Ankara-Bursa bölgesinden gelen tatilciler ise, Lapseki’den Gelibolu’ya feribotla Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra, Gelibolu Yarımadası’nda bulunan 57. Alay Şehitliğini ziyaret edebilirler.
 
Feribot sefer tarifeleri için https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri
ziyaret edebilirsiniz.