AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Kadın Kolları MYK Tanıtım ve Medya Başkanı Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Kadın Kolları MYK Tanıtım ve Medya Başkanı Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Jülide İskenderoğlu; Cumhuriyetin, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunun altını çizdiği kutlama mesajında, Aziz Vatanımız için İstiklâl mücadelesi vermiş, milletimizin yaşadığı hayat şartlarını çok daha iyi bir noktaya taşımak için hayati öneme sahip çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

95 yıl önce bağımsızlığını kazanmak için çok büyük savaşlardan harap vaziyette çıkan Türkiye’nin, bugün güçlü ekonomik yapısı, insan haklarına dayalı demokratik yönetimi, güçlü ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla, saygın ve güçlü bir ülke haline geldiğini vurgulayan Milletvekili İskenderoğlu, tarihinin ve coğrafyasının kendisine yüklediği misyonu dikkate alan ve çağın dinamiklerini doğru okuyan ülkemiz, dünyadaki gelişmelere yön veren bir aktör konumuna yükseldiğini belirtti. 

İskenderoğlu kutlama mesajında şunlara yer verdi; “Milletimiz kendi egemenliğini esas alan Cumhuriyeti kendisi kurmuş ve onu ilelebet yine kendisi yaşatacaktır. 

Tam bağımsız bir devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılım gerçekleştirmiştir. Ülkemiz, bütün olumsuz iç ve dış etkilere rağmen, eğitimde, sağlıkta, adalette, hukukta, ekonomide, dış politikada, sosyal politikalarda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki hizmetlerle Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine doğru hızla ve kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Millet iradesini esas alan Cumhuriyetimize, bu güne kadar çok sayıda müdahale ve müdahale girişimlerinde bulunanlar, milletin gücüne, milletin kararına güvenmeyenler oldu. İçerisinde milletin desteği, iradesi ve katılımı olmayan bu yaklaşımlar ülkemize çok vakit kaybettirdi, zararlar verdi.

Darbe ve vesayet girişimleri, kumpaslar, 15 Temmuz darbe ve istilâ girişimleri en son ekonomik saldırılar..  Tamamı cumhura yani millete ve   millet iradesine yapılan saldırılardı. Milletimiz top yekûn olarak büyük bir bilinçle ve 95 yıl önceki ruhla tüm bu saldırılar karşısında Vatanına Bayrağına tüm kutsallarına sahip çıktı. 

Gücünü milli iradeden ve milletin kendisinden alan AK Parti İktidarıyla birlikte cumhuriyete, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne karşı duran bütün karanlık oluşumların tahakkümü ve baskısının ortadan kaldırılması için çok büyük mücadeleler verdik. Milletimizin desteği ile yerli ve milli bir duruşla bu bu saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz.

Hem Çanakkale’mizde hem de ülke genelinde yapılan yatırım ve projelerde bütün engellemelere rağmen nereden nereye gelindiğini milletimiz asla unutmayacak. İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 

Cumhuriyetimiz 100. yılına geldiğinde, dev ekonomisi, birlik ve beraberliği ile ülkemizin dünyadaki hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet  Bayramını kutluyorum” dedi.