AK Parti kulislerinde yüksek volüm: "Karadağ partiye zarar veriyor.."

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı 6. olağan il kongresinde tek liste başkanlığa yeniden seçilen Yeşim Karadağ, yaklaşık 1 aylık süre içerisinde yaşanan 4 istifa ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile verdiği fotoğraf ile siyaset arenasında sınıfta kaldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı 6. olağan il kongresinde tek liste başkanlığa yeniden seçilen Yeşim Karadağ, yaklaşık 1 aylık süre içerisinde yaşanan 4 istifa ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile verdiği fotoğraf ile siyaset arenasında sınıfta kaldı. Yaşanan olumsuzlukların ardı arkası kesilmezken Başkan Karadağ'ın geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısındaki gazetecilere olan tavrı da büyük tepki topladı. Bu toplantıda bir gazetecinin sorusu üzerine Karadağ, "HDP barajı geçtiği için pilav dağıtan, Cumhurbaşkanım tavır aldığı bir adamla ben fotoğraf vermem!" demediği mi nereden biliyorsun dedi. Gazetecinin, malum fotoğrafla ilgili, "Eylemlerinden bu denli rahatsız olduğunuz, AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “amborgo” uyguladığı 
bir isimle tokalaşırken fotoğraf vermeniz doğru mu, teşkilatta ki mücadeleyi bu davranışınız kırmıyor mu?
  Sizden bu fotoğrafı isteyen gazeteciye deseydiniz ki, benim kadın belediye meclis üyeme hakaretler eden, HDP barajı geçtiği için pilav dağıtan, Cumhurbaşkanım tavır aldığı bir adamla ben fotoğraf vermem ve bu sözleriniz gazetede manşet olsaydı olmaz mıydı?” sorusuna da:"Bu fotoğrafı kullanarak fitne sokmaya çalışıyorlar. Hatta senin bu sorunda da art niyet arıyorum. HDP barajı geçtiği için pilav dağıtan, Cumhurbaşkanım tavır aldığı bir adamla ben fotoğraf vermem demediği mi nereden biliyorsun" yanıtını verdi. 
Göreve geldiğinden bu yana hiçbir sivil toplum örgütüyle bir araya gelmeyen Yeşim Karadağ'ın bu davranışı da parti içinde kötü yankı buldu. Bu hal ve hareketlerinden dolayı parti içinde de hissedilir bir huzursuzluğa neden olan Karadağ'ın partiyi sadece parti içinde mi yönettiği, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ ile mücadelesindeki azmine karşılık denk gelmeyen bir uyumsuzluk bulunduğu da çok net olarak görülüyor. Erdoğan'ın "18 Mart törenlerine giremeyecek" diyerek talimatını canlı yayında verdiği Belediye Başkanı ile samimi tokalaşma fotoğrafı ise bu olumsuzlukları destekleyen türden.  Parti içindeki bu huzursuzluk ortamıyla Başkan YeşimKaradağ'ın daha fazla görevde kalamayacağı, kalması halinde de partinin tümüne zarar vereceği AK Parti kulislerinde yüksek volümle dile getiriliyor.