AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş "Yaşlılar en kıymetlilerimizdir"

TAKİP ET

21 Yıllık iktidar süresince AK Parti olarak sosyal devlet anlayışı ile hareket edip tüm alanlarda olduğu gibi hiçbir zaman parti olarak yaşlılarımızı unutmadık ve her zaman yanlarında olduk.



21 Yıllık iktidar süresince AK Parti olarak sosyal devlet anlayışı ile hareket edip tüm alanlarda olduğu gibi hiçbir zaman parti olarak yaşlılarımızı unutmadık ve her zaman yanlarında olduk.

Yaşlılara hürmet edilmesi toplumdaki ahlaki yapının oluşmasını ve gelişmesini sağlar. Türk milleti olarak tarihimize baktığımızda geçmişten günümüze yaşlısına her zaman gereken değeri ve saygıyı verdiğini görürüz. Toplum olarak bizler geçmişine bağlı, büyüklerine saygı duyan milletiz.

Aile büyüklerimiz geçmiş ve bugün arasında köprü kurarak, kültürümüzü ve geleneklerimizi nesiller arasında bilgi ve birikimini bizlere aktaran en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılar tecrübeleriyle gençlere örnek olur. Onlar yol gösterir. Sosyal hayatımızda yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma değerlerini en iyi yaşlılardan öğreniriz. Bir insan doğar büyür ve yaşlanır. Yaşlılık dönemi geldiğinde itibar, saygı, sevgi bekler. Yaşlıları mutlu etmenin, onlara hizmet etmenin, sadece ferdi değil toplumsal bir görev olarak görülmesi gerekir. Anne ve babalar olarak aile büyüklerimizin her zaman yanında olarak onların toplumla bütünleşmelerini, sosyal hayatta da aktif olarak yer almalarını sağlayarak yaşlılarımızın, yaşama sımsıkı bağlanmasına neden olacaktır.

Büyüklerimizi memnun etmek, onlara sadece hizmet etmek değil toplumun bir ferdi olduğunu hatırlatarak, hayatlarının devamını sağlamak bir kültür mirasımızdır. Biz Türk milleti olarak küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılmasını öğrenen bir kültürün mensuplarıyız. İslam dini yaşlılara karşı hoşgörülü ve hürmet etmeyi emretmektedir. Bu bakımdan da her bireyin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Yaşlılar toplumda manevi değerlerin yaşanmasında ve yaşatılmasında en kıymetli değerlerimizdir. Tecrübeleri, bilgelikleri ve varlıklarıyla toplumumuza değer katan yaşlılarımızın yanındayız.

Aynur Tuna YAVAŞ
AK Parti Merkez İlçe Başkanı