ARTÇILAR DEVAM EDECEK. 6 BÜYÜKLÜKTE BİR ARTÇI BİLE OLABİLİR

TAKİP ET

Pazar gecesi Ege Denizi'nde meydana gelen ve Çanakkale'de de korkulu anlar yaşatan 5.6 şiddetindeki depremden sonra açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, 'Depremin yoğunlaştığı alanda olan yüzlerce deprem biriken enerjiyi

Pazar gecesi Ege Denizi’nde meydana gelen ve Çanakkale’de de korkulu anlar yaşatan 5.6 şiddetindeki depremden sonra açıklama yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Depremin yoğunlaştığı alanda olan yüzlerce deprem biriken enerjiyi tüketmeye devam ediyor. Artçıların devam etmesini bekliyoruz. 6 büyüklükte bir artçı bile olabilir” dedi.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Ege Denizinde olan 5.6 büyüklükteki artçı deprem beklenen artçılardan bir tanesi. Aşağıdaki ilk haritada son 24 saat içinde ikinci haritada ise son bir hafta içinde olan Midilli depremlerini gösteriyor. Bu alanda olan depremlerin güneyde Karaburun yarımadasındaki Kuzey-Güney doğrultulu fayları tetikleme olasılığı söz konusu. Tetiklemenin zamanını vermek mümkün değil fakat Karaburun yarımadasında son depremlerden etkilenmiş hasarlı evlere kesinlikle girilmemesini önerilmektedir” dedi.

Perinçek, “ Depremin yoğunlaştığı alanda olan yüzlerce deprem biriken enerjiyi tüketmeye devam ediyor. Artçıların devam etmesini bekliyoruz. 6 büyüklükte bir artçı bile olabilir” tespitini yaptı.