"Baş tacımız" dediniz ayıp olmadı mı başkan?

TAKİP ET

Çanakkale gündemine oturan ve büyük tartışma konusu olan iftarda gazetecileri yerlerinden kaldırma, sıcaklığını koruyor.

Çanakkale gündemine oturan ve büyük tartışma konusu olan iftarda gazetecileri yerlerinden kaldırma, sıcaklığını koruyor.

Her ortamda "gazeteciler baş tacımız" diyen ancak mübarek ramazan günü oruç açmak için oturdukları iftar sofrasından gazetecilere yapılan bu saygısızlık halen özür almadı.

Çanakkale Küçük Sanayi Sitesinde verilen iftar yemeğinde yaşanan olayda, kendilerine ayrılan yerde oturan gazeteciler, İYİ Parti üyelerince oturdukları yerden kaldırıldı.

Bunun ardından ayakta kalan ve oruç açmak için bekleyen gazeteciler kendilerine yer gösterilmemesi nedeniyle uzun süre bekledi.

Yaşanan olayı siyasi şova dönüştüren İYİ Parti Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, kendisine yemek ve mikrofonun verilmemesini bahane ederek iftarı terk etti.

Bazı yayın organlarında çıkan haberlere göre, kendisine yemek verilmediğini iddia eden Uz, açıklamasında şunları söyledi:
"Sanayi sitemizin başkanlığının düzenlemiş olduğu iftar programına davet edildik. Orada Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve AK Parti'nin hem milletvekilleri, hem adaylar hem de teşkilatları hem de İYİ Parti'nin adayları ve teşkilatları mevcuttu. Sanayi sitesinde her iki Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti teşkilatları takdim edildi, İYİ Parti'nin hiç bir ismi ağza alınmadı. Başkanı uyardı arkadaşlarımız İYİ Parti'de burada, adayı da burada diye. Uyarılara rağmen zikretmediler.  Daha sonra konuşma hakkı da verilmedi. Bizde kendilerine protokolün sadece Çanakkale'de Bülent Turan'dan ibaret olmadığını bu yapının doğru olmadığını, yemek vermediniz bari saygı duyun, en azından misafiriz ismimizi zikredin diyerek tepkimizi ortaya koyduk ve kalktık"

Rıdvan Uz'un bu açıklamasının ardından iftarda çekilen fotoğraflara bakıldığında, iftara katılan İYİ Parti teşkilatının gazetecilerinin kaldırıldığı masada yemeklerini yedikleri açıkça belli oluyor.