Bektaş'tan 19 Mayıs mesajı

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Fatma Aydoğan Bektaş,rn19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Fatma Aydoğan Bektaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Bektaş, mesajında, bayramın 99. yılını büyük bir onur ve mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

19 Mayıs 1919'un esaret altındaki bir milletin kurtuluşu için özgürlük ve bağımsızlık tohumlarının atıldığı en önemli gün olduğunu ifade eden Bektaş, mesajında şunları söyledi:

"Bugün dönemin ağır koşullarına rağmen cennet vatanımızı kurtarmak için fedakarlık, özveri, inanç ve kardeşlik duygularının her şeyin önüne geçtiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü gençlere armağan ederken gençlere olan güvenini de şu sözlerle ifade etmiştir, 'Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir.'

 

Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum."