BİR BÖLGE KALKINIYOR

TAKİP ET

Yıllardır, nüfusundan kaybeden, genelde dışarıya göç veren, kendi kabuğuna çekilen Ezine, son yıllarda yatırım almaya başladı.

Yıllardır, nüfusundan kaybeden, genelde dışarıya göç veren, kendi kabuğuna çekilen Ezine, son yıllarda yatırım almaya başladı. Başta Ezine Gıda İhtisas ve Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere, ilçede yeni kapalı Pazar alanı bitti ve hizmete başladı. Aynı zamanda kapalı spor salonu ve kültür merkezi de inşa edildi. İlçenin çehresi baştan aşağıya değişirken, dün Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 750 Bin TL hibe desteği yapıldı.


Bakanlıkların Ezine’ye destekleri devam ederken, Ezine’de son günlerde, eski görüntüsünden uzaklaşarak, yeni bir çehreye kavuşuyor. Yıllardır nüfusu azalan, göç veren ve kendi kabuğuna çekilen ilçe atağa çıkarak, yatırım almaya başladı. Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, yapılan yatırımlar ile ilgili sık sık bilgilendirmede bulunurken, ilçeye kapalı Pazar alanı, spor salonu, kültür merkezi inşa edildi.

Aynı zamanda bölgenin en büyük projelerinden birisi olan Ezine OSB’de ise inşaat faaliyetleri son sürat devam ediyor. OSB alanı içerisinde 3 fabrika inşa faaliyetlerine başlarken, bölge önümüzdeki senelerde istihdam alanı haline gelecek.
Öte yandan Ezine’ye inşa edilen yeni Millet Bahçesi’nde de sona gelindi ve ilçenin göbeğinde yeni bir yaşam alanı oluşturuldu.
Dün ise Ankara’da temaslarda bulunan Belediye Başkanı Güray Yüksel, olumlu gelişmeyi sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Ezine’ye 750 Bin TL hibe desteğinde bulunuldu.

“AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sn. Bülent Turan’a AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ediyoruz”

Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili yapmış olduğu bilgilendirmede “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mıza sunduğumuz sıfır atık projemize, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız tarafından Ezine Belediye’mize (Geri Ödemesiz) 750.000 TL (Yedi yüz Elli Bin Türk Lirası)  hibe desteği sağlanmıştır. Desteklerinden dolayı AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sn. Bülent Turan’a AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.