Buca Belediyesi Ab Şartlarını Kabul Etti

TAKİP ET

Buca Belediyesi Ab Şartlarını Kabul Etti

İzmir Buca Belediye Meclisi, yaşam kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendiği 20 maddelik Avrupa Kentsel Şartnamesi’ni oy birliğiyle kabul etti.
Buca Belediye Meclisi, Avrupa Kentsel Şartnamesini, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olan Buca Belediye Meclis Üyesi Canan Aydemir Özkara tarafından verilen önerge doğrultusunda kabul etti.
Şartnamenin yerel yönetimler için el kitabı niteliğinde olduğunu ve İzmir’de şartnameyi kabul eden ilk belediyenin Buca olduğunu ifade eden Özkara, "20 maddeden oluşan Avrupa Kentsel Şartı’nın ilçemizde yaşayan insanlara daha iyi bir yaşam verebilmek adına Meclisimizce kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. İlçemizin daha çağdaş bir anlayışla yönetilmesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Maddelerin yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarıyla örtüştüğünü aktaran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, şu ifadelere yer verdi: "İlçemizde çağdaşlık adına atılan her adıma katkı koyma anlayışındayız. Şartnamede bulunan 20 madde de belediyelerin görev ve sorumluluklarıyla örtüşüyor. Her ne kadar aldığımız karar temenni niteliğinde olsa da biz bu maddeleri uygulamayı taahhüt ediyoruz."

haberciçanakkale