Bülent Turan' Daha çok işimiz var

TAKİP ET

Çan'da  yeni devlet hastanesinin temeli  AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın katılımıyla atıldı. 

Çan’da  yeni devlet hastanesinin temeli  AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın katılımıyla atıldı. 
Çanakkale’de seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Biga ziyaretinin ardından Çan ilçesine geçti.  Turan 23 bin metre kare kapalı alana sahip 40 milyon yatırım bedeli olan 221 yatak kapasiteli yeni Çan Devlet Hastanesinin temel atılışı törenlerine katıldı. 


Turan, açılışta yaptığı konuşmada; Son bir aydan beri takip etmişsinizdir açılıştan açılışa, temelden temele koşuyoruz. Daha çok işimiz var ancak Çanakkale’mizin tüm yolları köprüleri tünelleri köyleri  toparlanırken sağlıkla ilgili çok özel değerlendirdik. Gelişmiş ülke kriterlerinin başında eğitime sağlığa yapılan yatırım gelir. Bu sene bambaşka bir sayfa açıyoruz. Üniversitemizi büyütüyoruz, onunla ilgili görüşmelerimizi büyük oranda tamamladık. Üniversitenin artmasının bir alt koşulu yurt olması bu sene inşallah 550 kişilik KYK yurdumuzun  temelini atıyoruz ona da başlıyoruz. Sağlıkla ilgili tüm bölgenin dönüşümü bakınız birkaç hafta önce Çanakkale merkezde Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemizin açılışını yaptık. 500 yataklı devasal bir tesis, gelişmiş illerin İstanbul, Ankara’nın sağlıkta neyi varsa Çanakkale’de olacak demiştik. Hamdolsun artık bir çok operasyon Çanakkale’mizde yapılabiliyor. Yetmez dedik aynı iddiamızı ilçelere taşımaya çalıştık. Ezine, Ayvacık bitti. Yenice bitmek üzere Lapseki’yi geçen hafta açtık. Gelibolu’ya başlıyoruz, Biga bitti şimdi de Çan’ımıza da inşallah çok hızlı şekilde şu gördüğünüz örnek hastanemizin temelini  atıp açılışını yapacağız. Çünkü sağlık önce insan diyen devletimizin çok önemli bir başlığı sağlığa bakacağız ki devlet millet kaynaşması daha iyi olsun, sağlığı olmayan huzuru olmayan devlette de yan bakabilir yeri geldiğinde o yüzden diyoruz ki önce insan, önce sağlık, önce eğitim. Birkaç gün önce 7 Haziran’da üniversite hastanemizde dört böbrek nakli yapıldı. Bu çok az bir yerde yapılabiliyor artık organ naklimiz var ve yoğun olarak kullanılan bir organ nakli imkanımız var. Bunları daha da artırarak devamını istiyoruz. Biz bu millete daha çok hizmet etmek istiyoruz. Kaldı ki Çan da, Çan Toplum Sağlık Merkezi, Aile Sağlığı Merkezimizi, 112 Acil Sağlık İstasyonumuzda çalışmalarımızı nihayete ermek üzere bir an önce onlarında açılışını yapacağız inşallah”dedi.