Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Celal KARAKAŞ Oldu..

TAKİP ET

Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanı Celal KARAKAŞ Oldu..

CHP Merkez ilçe kongresinde 412 kayıtlı delegenin 398 i oy kullandı yapılan sayımda Erdal GEZEN 192 Celal KARAKAŞ 205 oy aldı.
Türkan saylan sosyal tesislerinde yapılan merkez ilçe kongresinde 412 kayıtlı delegenin 398 i oy kullandı yapılan sayımda Erdal GEZEN 192 Celal KARAKAŞ 205 oy aldı.

CHP Merkez İlçe Başkanlığı adaylığının açıklanmasıyla birlikte karşısında Belediye’nin gücünü, eski-yeni CHP Milletvekillerinin baskısını karşısında bulan ve bu durumdan sürekli “Biz savaş yapmıyoruz, sadece CHP’yi daha ileri götürmek için seçim yapıyoruz” açıklamalarında bulunan Dr.Celal Karakaş, karşısındaki lobiye karşı büyük bir zafer elde ederek CHP Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye 66 delegenin imzasıyla aday olan Celal Karakaş’ın rakibi Av.Hüdai Erdal Gezen ise 160’ın üzerindeki delegenin imzasıyla seçimlere katılmıştı. Bu durum karşısında Av.Hüdai Erdal Gezen’in kazanması beklenirken sandıktan tam tersi bir sonuç çıktı. Merkez İlçede 412 delege bulunurken seçimlerde sadece 398 delege oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı sandıktan Av.Hüdai Erdal Gezen’e 192 oy çıkarken; 205 delege de tercihini Celal Karakaş’dan yana gösterdi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşayan Celal Karakaş rakibi Hüdai Erdal Gezen’i teselli etti.

İki rakip el sıkıştıktan sonra açıklama yapan Celal Karakaş; “Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herhalde Çanakkale’de en yüksek katılımla gerçekleşen kongrelerden birisi oldu. Bize inanan, bize güvenen ve bize oy veren tüm delegelerimize; adaylığımı açıklamamla birlikte sinirlenmemek için sürekli sakinleştirici kullanan değerli yol arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Ben asla kazandım diye kişiliğimi değiştirmeyeceğim. Sevgili arkadaşım Hüdai Erdal Gezen’e de centilmenlik içerisinde çalıştığı için çok teşekkür ediyorum. Ama bu süreçte bizleri birbirimize düşman etmeye çalışan, delegenin kararlarına ipotek koymaya çalışanlar kalbimizi kırdılar. Bunların hepsi artık geride kaldı, biz birlik olursak iktidar oluruz” dedi.