Çanakkale'de sokaklar boş kaldı 

TAKİP ET


81 ilde 22 Mayıs saat 24.00 itibari ile başlayan ve 26 Mayıs 24.00 saati itibari ile sona erecek olan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Çanakkale de vatandaşlar uygulamaya evde kalarak destek oldu. Genelge kapsamında açık olan işyerleri,işletme ve kurumlarda görevli çalışanlar yöneticiler ve görevlilerin yanısıra sokak ve caddelerde sadece sokak hayvanları ile güvercinler yer aldı.Bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarından ve uygulama kapsamında açık olan işyerlerinde ise bazı vatandaşlar sokak hayvanlarını ve kuşları yiyecek ihtiyaçlarını giderdi.

Çanakkale Eceabat arasında sefer sağlayan Gestaş firmasina ait feribotlar da uygulama kapsamında belirlenen saatlerde seferlerini gerçekleştiriyor.Balıkçılarda Sokağa çıkma yasağına uyarak geçici bir süre balık yakalamaya ara verdiler.Tarla ve bahçlerinde hayvanları ile zirai faaliyetlerini sürdüren çiftçilerde mahalle ve köy muhtarlıklarından aldıkları izin belgeleri ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Kamu düzenini ve güvenliğini sağlanmasında görevli olan çalışanlarda gece başlayan kısıtlamalar kapsamında görevlerini sürdürüyor.

Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilin tamamında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması Korona Virüsü ile mücadele kapsamında vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı.