Çanakkale'de uçak kazası tatbikatı

TAKİP ET

Havalimanı Acil Durum Planı" kapsamında düzenlenen tatbikatta, denize düşen bir uçaktaki yaralılar deniz vasıtalarıyla kurtarılıp hastanelere taşındı Tatbikata 250 kişi ile 15 deniz ve 40 kara aracı ile 2 helikopter katıldı

Havalimanı Acil Durum Planı" kapsamında düzenlenen tatbikatta, denize düşen bir uçaktaki yaralılar deniz vasıtalarıyla kurtarılıp hastanelere taşındı
Tatbikata 250 kişi ile 15 deniz ve 40 kara aracı ile 2 helikopter katıldı
Çanakkale Boğazı'nda senaryo gereği bir uçak kazasını konu alan tatbikat düzenlendi.

"Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı" kapsamında deniz üzerinde meydana gelebilecek uçak kazalarının etkilerini asgariye indirmek ve kurum kuruluşlar operasyonel faaliyetlerinin test edilmesi amacıyla, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü Koordinesinde tatbikat düzenlendi.

Kepez Limanı açıklarında düzenlenen tabikatta senaryo gereği, Burhan Usta Havayollarına ait 15479 sefer sayılı, TC-KZL tescilli özel yolcu jeti, 5 yolcu 3 mürettebatıyla, sebebi bilinmeyen bir nedenle düştü.

Olayın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde, Liman Başkanlığı, Çanakkale Kıyı Emniyeti Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, İl Sağlık Müdürlüğü Deniz Birimleri deniz üzerindeki arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirildi.
DHMİ Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, DHMİ Gökçeada Havalimanı Müdürlüğü ve ÇELEBİ Yer Hizmetleri Şirketi personeli de karadaki arama ve kurtarma faaliyetlerini tamamladı.

Tatbikata Çanakkale Onsekiz Mart Ünivresitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri de senaryo gereği ölü-yaralı ve yolcu yakını olarak destek verdi.

Gerçeğini aratmayan tatbikata kara ve deniz üzerinde toplam 250 kişi, 15 deniz ve 40 kara aracı ile 2 helikopter katıldı.

Tatbikatta düşen uçağa, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden Çanakkale Havalimanı Elektronik Şefi Burhan Usta'nın adı verildi.