Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesaj yayınladı

TAKİP ET

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesaj yayınladı

Bir ülkenin geleceğinin, o ülke insanının göreceği eğitime bağlı olduğunu söyleyen Kaya, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, yüce ve onurlu bir meslektir. Cumhuriyetin kurucusu Başöğretmen Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez.”

Her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında rehberlik eden öğretmenlerimizin heyecan duyarak, inanarak, severek, fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu değerli mesleğin halkımızca saygınlığı büyüktür. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Doğruyu, güzeli ve her alanda yenileşmeyi savunan, gerçekleri anlatan, geleceğine ışık saçan, aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren görevi başındaki tüm öğretmenlerimizin ve emekli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar tüm öğretmenlerimize işlerinde kolaylıklar diler, saygı ve selamlarımı sunarım.” Dedi.