"Çanakkaleli, Çanakkale esnafına hizmet edendir"

TAKİP ET

Bakkallar ve Bayiler Odası Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde mevcut başkan Engin Kandemir tekrar başkanlığa geldi.

Çanakkale Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Asil Cafe Restoran’da gerçekleşen seçimli genel kurula, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Pınar, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Çanakkale Terziler Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir ve birçok oda başkanı katıldı. 


  “NÜFUS KÂĞIDINDA ÇANAKKALELİYİM DEMEKLE OLMUYOR”


 Tekrar seçilerek güven tazeleyen Kandemir, “Esnaf olmak öyle bir şey ki insan hiç kimseye emanet edemediğini gidiyor bir bakkal dükkanına emanet ediyor. Çanakkaleliyim demek sadece nüfus kâğıdında Çanakkaleliyim demekle olmuyor.
 Çanakkaleli olmak demek Çanakkale esnafına hizmet etmek demektir. Birbirine kavuşmak isteyen, hizmet etmek isteyen kalpler vardır. Ben burada bu yoğunluğu görüyorum. Bu hizmeti görüyorum. Herkes önem arz ediyor, elinden geleni yapıyor. 


Ancak esnaf olmak çok farklı. Bir ülkede eğer ticaret iyi değilse, Osmanlılarımız ne yaptı, Selçuklularımız ne yaptı. Bizans tüccarlarıyla yarıştı. Ticareti geliştirdi, değiştirdi. Esnaf olmak öyle bir şey ki insan hiç kimseye emanet edemediğini gidiyor bir bakkal dükkanına emanet ediyor. Çoluğunu çocuğunu emanet ediyor.


 Çanakkaleliyim demek sadece nüfus kâğıdında Çanakkaleliyim demekle olmuyor. Çanakkaleli olmak demek Çanakkale esnafına hizmet etmek demektir” şeklinde konuştu.   “Yasalara bakıyoruz. Birçok AVM sıralı zincirle esnafı sarmış. Öyle bir havuz ki, havuzda adalet yok. Eşitlik yok” diyen Kandemir, “8 yıl önce ilk başkan olduğumuzda gittik en azından fidan dağıttık.
 Biz çevrecilere de katkıda bulunduk.  Ancak AVM’lerde ne oldu? Sadece Bakkallar Odası değil, marangozların, lokantacıların nesi varsa AVM’lerde yok oldu.  Ne yaptılar? Animasyon yaptılar. Çoluğu çocuğu oraya getirdiler.

Esnafımız için yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Yapılan yeni işler vardır. Ancak bazı konularda da rahatsızlığımı bildirmek durumundayız. Ben bunu en üst yerlerde de anlattım. Krediler oldu. 


Güzel işler oldu. Ancak bunların arttırılması gerekir diye düşünüyorum. Esnafımız gece yarısına kadar bekliyor. Çoluğunu çocuğunu görmüyor. Millete hizmet ediyor. Bu yüce topluluk bizi seçti ya, Allah razı olsun. Gerekeni yapamazsak, savaşı yapamazsak bunu söyleyemezsek olmaz. Biz elimizden geleni hep yaptık. Buradan Hakan Pınar başkanıma da esnaf adına çok teşekkür ederim. Çok değerli çalışmalar yaptık” ifadelerinde bulundu.