Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce'den Suriyelilere Yardım Açıklaması

TAKİP ET

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce'den Suriyelilere Yardım Açıklaması

ŞANLIURFA (İHA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Suriyelilere yapılan yardımlar konusundaki eleştirilere ilişkin, “Bize onların duaları, onlara yardım etmenin şerefi yeter. Eleştiriler vız gelir, tırıs gider” dedi.
Bakan Güllüce, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından başlatılan ‘Üşüyorum, Yardım Edin’ kampanyasına katılan AK Partili belediyelerin desteği ile 134 TIR dolusu yardım malzemelerin depolandığı lojistik merkezini gezdi. Depodaki yardım malzemelerini görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Güllüce, başlatılan kampanya nedeniyle AK Parti İstanbul Teşkilatını kutladı. Organizasyonun çok büyük olduğunu vurgulayan Güllüce, “İstanbul il başkanlığının organize ettiği bu yardım kampanyası, koca koca devletlerin, başka ülkelerin de altından kalkamayacağı cesamette. 130 TIR kelimesini kasıtlı olarak arka arkaya tekrarlattım. Arkadaşlar, 130 TIR’ı şöyle arka arkaya dizdiğimiz zaman ne kadar yer tutar. Bir de paraya tahvil ettiğiniz zaman nasıl olur. Bunu toplama, organize etme ve bir de dağıtma. İşte bu AK Parti İstanbul teşkilatına has bir beceri” diye konuştu.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki mülteci kampında Suriyeli çocuklara hediye dağıttığını belirten Güllüce, yaşadıkları nedeniyle çocukların psikolojisinin bozulduğunu gördüğü kaydetti. Suriyelilere yapılan yardımlarla ilgili eleştirilere de cevap veren Güllüce, şöyle konuştu:
“Çocuklara baktım, hayır ekseriyetli çocuk ve psikolojilerinde sıkıntı var. Muhacirlik zor şey. Tüm dünyada ne kadar yoksul, ne kadar yetim, ne kadar mazlum, ne kadar garip guraba varsa, bu millete hepsine eli uzanacak bir güç ver ya rabbi. Varsın bizi muhacirlere yardım ettiğimiz için eleştirsinler. Razıyız. Bize onların duaları, mazlumlara yardım etmenin şerefi yeter. Varsın karşı çıksınlar. Varsın niye yardım ediyorsunuz desinler. Vız gelir, tırıs gider. Biz bu milletin çocuklarıyız. Bize o eleştiriler hiçbir şey ifade etmez. Yeter ki Allah bize daha büyük imkan versin, daha fazla yardımcı olalım.”
Gazetecilerin sorularına da cevap veren Güllüce, bir gazetenin Hazreti Muhammed karikatürü ile çıkan Charlie Hebdo dergisini basmasıyla ilgili soru üzerine, “Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şeyin izana sığar mı böyle bir şey. Bütün dünya da 2 milyar Müslüman var. İnsanların kutsalına saldırmayı, ne insani ne ahlaki ne de demokratik kurallara bağlamak mümkün. Eğer yapmışsa, bilmiyorum. Bunun fikir özgürlüğü ile alakası yok. Küfür etmek fikir özgürlüğü değil” dedi.
Bakan Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından Şanlıurfa’da gerçekleştirilen ‘Şehir kimliği Çalıştayı’na da katılan Bakan Güllüce, kentteki temaslarını sürdürüyor.

içki