ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve konsey üyeleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı makamında ziyaret etti. 

TAKİP ET

Üniversite öğrencilerinin taleplerini Gökhan'a ileten Uysal yapılan ziyarette kentte özellikle ulaşım konusunda yaşanan olumsuzlukları dile getirdi.  



Üniversite öğrencilerinin taleplerini Gökhan’a ileten Uysal yapılan ziyarette kentte özellikle ulaşım konusunda yaşanan olumsuzlukları dile getirdi.  

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, toplu taşımada yapılan zammın geriye çekilmesini talep ettiklerini diye getirerek; “Yapılan zammın geri alınıp makul bir fiyata çekilmesini talep ettik. Diğer illerden örneklerde vererek talebimizi tekrarladık.Yapmış olduğumuz görüşme sonucu, olumlu bir sonuç alınmayacağı kanaatine vardık” dedi.
Uysal, Kent kartlarda ki bonus konusunda, en az 20 TL karşılığında yüklenen, bonus binişlerinin 10 TL'ye çekilmesi, bu ücret karşılığında da bonus biniş hakkına sahip olunması ve bonus biniş hakkının ücret yüklemesi esnasında otomatik olarak karta tanımlanmasını Belediye Başkanı Gökhan’a ilettiklerini belirterek, “Şuan ki bonus sisteminin işlevsel olmadığını ve tamamen kandırmaca olduğunu dile getirdik.Başkan Gökhan bu konu üzerinde çalışılacağını bizlere ifade ettiler. Yine öğrenci kardeşlerimizin büyük sorunu olan yakın mesafe otobüs kullanımlarında durak başı ücret ödenmesi, inilen duraklara ücret iadesi yapabilecek sistem kurulmasını talep ettik. Biz öğrenciler için aylık abonman kart sistemi iletildi ancak belediyenin mevcut sistemine uygun görülmediği gerekçesiyle reddedildi.
Kampüs içi ulaşım noktasında yukarı yönde ulaşımın ücretsiz hale getirilmesi, ulaşımın kalitesiz olduğunu hatların uzunluğu, sefer ve otobüs sayılarının yetersizliği, duraklarda dakikalarca beklediğimizi ve cok sayıda kişinin duraklarda beklediğini yine KYK yurtlarında kalan öğrenci arkadaşlarımız icinde yasanan sorunları dile getirdik bu sorunlar için belediye personeline üzerinde çalışma yapılması için talimat vereceğini belirten Başkan Gökhan’a 20 Kasım 2017'de de bu sorunları dile getirdiğimizi sorunların söz verilip tutulmadığını ve hala olumlu anlamda gelişme olmadığını aktardık. Biz Öğrenci konseyi olarak bu şehirde yaşayan öğrenci arkadaşlarımızın sorununu çözüme kavuşturmak için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeğiz.”

https://www.habercicanakkale.com

ÇomÜ Öğrenci konseyi alperen uysal Ülgür gökhan ziyaret