Çomü'de Rektörlük Seçimleri

TAKİP ET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yücel Acer şubat ayında gerçekleşecek rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Adaylığını, düzenlediği bir toplantıyla açıklayan Prof. Dr. Yücel Acer, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına devlet bursu ile 6 yıl İngiltere’de yüksek lisans ve doktora eğitimi almış, bu desteğin karşılığını ödemek üzere 2000 yılında Üniversite’ye dönmüş, fiilen 14 yıl toplamda 20 yıl Üniversite’mizde çalışmış, bunun 12 yılında Üniversite’nin çeşitli kademelerinde maddî karşılık gözetmeden idarî görevler yapmış, idarî görevleri bir yetki olmaktan ziyade bir sorumluluk olarak görmüş, Üniversite’nin gelişim sürecindeki bütün önemli aşamalarda bizatihi bulunmuş, haksızlık yapanların ve haksız yönetimlerin yüzüne doğruları yüksek sesle söylemiş, yanlışta ısrar edenlerle çalışmamak için gerektiğinde istifa mekanizmasını işletmiş, yapılmış haksızlıkları haksızlık yapmadan gidermeye kararlı birisi olarak, yeni bir Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kurulmasında görev almak için Rektör Adayı olmaya karar verdim” dedi.
Prof. Dr. Acer, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Metehan Uzun ve Doç. Dr. Mirza Tokpunar’la birlikte, ‘Birlik hareketi’ için çalışma başlattıklarını da belirterek, “Bütün öğretim elemanlarımızı, çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni ulusal ve küresel akademik hayatta hak ettiği yere yükseltmek ve yüceltmek, yeni bir üniversite yapmak için, bu Birlik Hareketi’nde beraber yürümeye davet ediyorum. Bu davetin ve adaylığımın Üniversite’mize, çalışanlara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

habercicanakkale