ÇTSO YENİ DÖNEMİN İLK OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Kasım ayı meclis toplantısı, yeni meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleşti.

Gerçekleşen toplantıya katılım yüksek olurken, Meclis Başkanvekili Şerif Mutlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu önemli ekonomik değerlendirmelerde bulundular. Meclis Başkanvekili Mutlu konuşmasında, “Bu topraklara borcumuzu daha çok çalışarak, üreterek birlikte ödeyeceğiz” derken, Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu ise “İthalat %39.5 oranında artarak, 300 milyar 553 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu bize üretmemiz gerektiğini gösteriyor. Üretmeden tüketirsek bu sonuçla karşılaşırız” dedi.
ÇTSO’da genel kurul sonrasında, yeni meclis üyeleri ve o meclis üyelerinin belirlediği yeni yönetim kurulu oluşmuştu. Seçim sonrası ilk meclis ise geçtiğimiz gün ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde, saat 16.00’da gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya katılım fazla olurken, meclis üyelerinin toplantıya ilgi gösterdikleri görüldü.
“BORCUMUZU DAHA ÇOK ÇALIŞARAK, ÜRETEREK BİRLİKTE ÖDEYECEĞİZ”
Toplantının açılış konuşmasında, Meclis Başkanvekili Şerif Mutlu, “Üretimde yerli ve milli hedeflerine koşan, büyük Türkiye’nin neferleri olarak bu topraklara borcumuzu daha çok çalışarak, üreterek birlikte ödeyeceğiz” açıklamasında bulundu.
“MEMURUN DA EMEKLİNİN DE ORTAK DERDİ REKOR ÜZERİNE REKOR KIRAN ENFLASYONDU”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yapmış olduğu konuşmada, “2022 yılında, memurun da emeklinin de ortak derdi rekor üzerine rekor kıran enflasyondu.
Dış ticaret rakamlarına baktığımızda Geçen yılın Ocak, Ekim dönemine göre, İhracat geçen yıla göre %15.4 oranında artarak, 209 Milyar 450 milyon dolara, ithalat ise %39.5 oranında artarak, 300 milyar 553 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu bize üretmemiz gerektiğini gösteriyor. Üretmeden tüketirsek bu sonuçla karşılaşırız. Her birimizin ayrı ayrı işleri var. Bu işlerin televizyon programlarında gibi olmadığına her birimiz şahidiz.

Her birimizin sektöründen örnekler verebilirim. Her birinizin sorunlarını iyi kötü biliyorum. Aceleyle alınmış kararların üretime ve ekonomiye yararlı olmadığını düşünüyorum. Bizlerle istişare yapılarak bu kararların alınması gerektiğini ifade ediyorum.
“BÖYLE BİR EMEKLİLİK SİSTEMİ DE YOK”
Bir diğer konuda asgari ücretin yükü ve 2023 ayında beklenen EYT düzenlemeleriyle iş dünyasının üzerine, haksız yere maliyet yüklerinin bir şekilde alınması gerekiyor. Şimdi EYT’liler, Selçuk Başkan konuştu diyecek, böyle bir şey yok. Böyle bir emeklilik sistemi de yok.
“GEÇMİŞTE 38 YAŞINDA EMEKLİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ VE KARDEŞLERİMİZ VARDI”
Bayan olduğunuz sürece, babanız rahmetli oluyor, siz ölene kadar bekârsanız maaş alıyorsunuz. Babanızın maaşını alıyorsunuz. Böyle bir sistem dünyada yok. Popülizm adına bunlardan uzaklaşılması gerekiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar, geçmişte 38 yaşında emekli olan arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz vardı. Her ortamda her fırsatta eğitim ve yaşam kalitesiyle örnek gösterdiğimiz, Avrupa’ya, Amerika’ya Kanada’ya bakın. Böyle bir durumla karşılaşamazsınız.
“ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
Asgari ücrete zam yapmak çözüm değil. Asgari ücrete zam yapmak sadece çalışanın cüzdanının cirosunu arttırır. Asgari ücretin üzerindeki vergi ve diğer yüklerin azaltılması lazım” açıklamasında bulundu.