Dardanel çalışanlarından Kepez sahilde çevreci etkinlik

TAKİP ET

Dardanel, deniz yaşamı ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek amacıyla Çanakkale Kepez'de sahil temizleme ve ağaçlandırma etkinliği düzenledi. Dardanel çalışanlarının

 

Dardanel, deniz yaşamı ve çevrenin korunmasına dikkat çekmek amacıyla Çanakkale Kepez’de sahil temizleme ve ağaçlandırma etkinliği düzenledi. Dardanel çalışanlarının

 ev sahibi olduğu etkinlikte, 1 kilometrelik Kepez sahili çöplerden arındırılırken fidanlar toprakla buluştu.

Türkiye’nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel; Kepez Belediyesi’nin katılımıyla Kepez’de sahil temizliği ve ağaçlandırma etkinliği düzenledi. Dardanel fabrika yöneticileri ve çalışanlarından oluşan 70 kişilik ekibin öncülüğünde, 1 km’lik Kepez sahil şeridinde eş zamanlı olarak ağaç dikimi ve sahil temizliği yapıldı. Dardanel çalışanlarının ev sahipliğinde, Deniz Çöpleri İl Eylem Planı kapsamında deniz yaşamı ve doğanın korunmasına dikkat çekmeyi amaçlayan etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı.

Ekosistemin sürdürülebilirliği adına olası riskleri azaltmak isteyen ve bu doğrultuda somut adımlar atan Dardanel, tüm üretim süreçlerini çevreci bir bilinçle yürütüyor. Ton balıklarının doğal avlanma aşamasından malzeme seçimine, geri dönüşüm süreçlerinden üretime kadar birçok alanda yüksek standartlar uygulayan marka, biyolojik çeşitliliğin korunmasına büyük önem veriyor. Deniz yaşamı ve doğanın korunmasına destek olmak amacıyla birçok kurum içi proje yürüterek ekosistemin sürdürülebilirliğine katkıda bulunan Dardanel çalışanları, bu etkinlikle çevre duyarlılıklarını bir kez daha gösterdi.

Doğaya ve canlı türlerine saygılı, deniz dostu marka

Uluslararası deniz dostu sertifikalara sahip olan Dardanel, 1994 yılından bu yana ambalajlarında Dolphin Safe simgesini taşıyor. Bu uluslararası simge, yunuslara zarar vermeden yapılan avcılığı ifade ediyor. Sürdürülebilir balıkçılığın savunucusu olan Dardanel, 2013 yılından bu yana Friend of the Sea’nin de (FOS) gönüllü üyesi. Sürdürülebilir deniz ürünlerine verilen FOS sertifikasına sahip olan marka, Türkiye'nin canlı türlerine saygılı ve denizlerle dost tek ton balığını sunuyor.

Balığını Sorgula sistemiyle, 2017 yılından bu yana, ürünlerinde kullandığı balıkların avlanmadan sofralara kadar geçtiği tüm süreçleri sorgulama imkanı veren Dardanel, bu konudaki sorumlu yaklaşımını tüketicilerle paylaşıyor. Balığınızın nereden geldiğini görebilmeniz için Dardanel Ton ambalajlarında yer alan kodu Dardanel.com.tr’de ilgili alana girmeniz yeterli oluyor.

DARDANEL HAKKINDA

Türkiye’yi konserve ton balığıyla tanıştıran ilk marka olan Dardanel, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Çanakkale ve İstanbul’daki fabrikalarında ürettiği ton balığı, deniz ürünleri ve sandviçleriyle kendi sektörünün lideri olmayı sürdüren Dardanel, 2022 yılı itibarıyla Jazzy markasıyla kedi ve köpek maması sektörüne girdi. 3000’e yakın istihdamıyla yeni yatırımlarına devam eden şirket, 2022 Brand Finance Turkey 100 ve Fortune 500 Türkiye listelerinde yer alıyor. Dardanel, 25 ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin gıda ihracatında da en hızlı büyüyen şirketlerinden biri konumunda.

 


Dardanel çalışanları