Davutoğlu'dan MİT Fransa'yı Uyardı Cevabı

TAKİP ET

Başbakan Davutoğlu, yaşanan terör saldırıların ardından Paris'te düzenlenecek yürüyüşe katılmak üzere Fransa'ya gitti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MİT, market saldırısında adı geçen Hayat Boumeddienne ile ilgili Fransa'yı daha önce uyarmıştı" şeklindeki soruya cevap verdi.

Davutoğlu, "Türkiye hangi ülkeler olursa olsun herhangi bir terör faaliyeti söz konusu ise her zaman çok yakın işbirliği içinde oldu.

Dolayısıyla bu terör saldırısı sonrasında da istihbarat birimlerimiz arasında çok kapsamlı istişareler gerçekleştiriliyor" dedi.

Esenboğa Havalimanı'ndaParis ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulanan Davutoğlu;

"Dayanışma yürüyüşüne bizzat katılarak daha önce üzerinde durduğumuz teröre karşı dayanışma ilkemizi Paris'te de göstermiş olacağız.

Bir kez daha vurgulamak istiyorum; Türkiye her türlü terör saldırasına karşı en net tavrını almış, en aktif dayanışmayı göstermiş ülkelerden biridir.

Terörde çok can kaybetmiş bir ülke olarak bundan farklı bir tutum takınmamız söz konu değildir.

Ayrıca bu anma merasimine çok sayıda dünyadan liderler katılacak. Bu vesile ile ortak olarak terör saldırısına karşı tutumumuzu dünyaya bir kez daha göstermiş olacağız.

Yine bu çerçevede terörün dini, etnik ve mezhebi kimliği olamaz. Terör kim tarafından yapılırsa yapılsın hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın bir insanlık suçudur.

Nitekim bu terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında Müslüman bir poliste bulunmaktadır.

Dolayısıyla bu saldırıyı genelde İslam dünyasına özelde Avrupa'da ki Müslümanlara yönelik bir karşı kampanyaya dönüştürmek isteyen çevrelere karşıda en güçlü mesajı vermek olacaktır.

Bu saldırıyı istismar ederek Müslümanlara dönük bir kampanya başlatılmasına da en güçlü mesajı vermiş olacağız" dedi.

"KAPSAMLI İSTİŞARELER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

"Hayat Boumedienne'n Türkiye'de MİT tarafından takip edildiği iddialar doğru mudur?" sorusuna Davutoğlu;

"Türkiye hangi ülkeler olursa olsun herhangi bir terör faaliyeti söz konusu ise her zaman çok yakın işbirliği içinde oldu.

Dolayısıyla bu terör saldırısı sonrasında da istihbarat birimlerimiz arasında çok kapsamlı istişareler gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede Fransa'dan bize intikal eden bilgiler ile bizdeki bilgiler karşılaştırılması süreci devam ediyor.

Bir kez daha vurgulamak isterim; istihbarat birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz tam bir işbirliği var.

Biz sadece Fransa ile değil dünyanın neresinde olursa olsun hangi ülkeye dönük olursa olsun herhangi bir terör riski söz konusu olduğunda her türlü işbirliğini gösterdik.

Bu çerçevede de işbirliğimiz devam ediyor.

ANKA

Şüpheli