DOĞRU ANTİBİYOTİK KULLANIMI HAKKINDA HASTA VE HASTA YAKINLARI BİLGİLENDİRİLİYOR

TAKİP ET

Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi poliklinik katında Antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanımı konusunda hastalarımızı ve yakınlarını bilinçlendirmek amaçlı  stand kuruldu.

Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi poliklinik katında Antibiyotiğin yanlış ve gereksiz kullanımı konusunda hastalarımızı ve yakınlarını bilinçlendirmek amaçlı  stand kuruldu. Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Kıvılcım PEHLİVANOĞLU, Eğitim AR-GE ve Kalite Yönetim Birimi çalışanlarının bulunduğu stantta çok sayıda hasta ve yakınına eğitim verildi.

Poliklinikte bulunan hastalar ve yakınları tarafından ilgi gören standa, antibiyotiklerin sadece bakterilerden kaynaklanan hastalıklarda kullanılması gerektiğini, ağrı kesici, ateş düşürücü ya da sakinleştirici özelliğinin olmadığını ve gereksiz yere antibiyotik kullanımının bakterilerin antibiyotiğe karşı direnç geliştirmesi ile sonuçlanacağını bilgisi verilirken bilgilendirme broşürleri dağıtılarak konuyla ilgili bilgilendirmelerin aynı zamanda hastane içerisinde bulunan tv ve bilgilendirme ekranlarında yayınlanması sağlandı.