"Domino's Çetesi"nin stratejik Yoksunluğu"

TAKİP ET

AK Parti'nin önceki dönem il başkanı ve milletvekili adayı olan Yeşim Karadağ, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kurma söylentilerinin ardından Çanakkale'deki ilk adımı atıp AK Parti'den istifasını açıkladı.

AK Parti'nin önceki dönem il başkanı ve milletvekili adayı olan Yeşim Karadağ, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kurma söylentilerinin ardından Çanakkale'deki ilk adımı atıp AK Parti'den istifasını açıkladı.
 
Görevde bulunduğu süre içinde partide sancılı bir süreç yaşanmasına neden olan AK Parti'nin ilk ve tek kadın il başkanı Karadağ, 8 Mart 2018'de Dünya Kadınlar Günü kutlandığı esnada partideki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
 
Siyasi kamuoyunda farklı yönlerde ele alınan ve istifası istendiği sıkça konuşulan Yeşim Karadağ, son olarak geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu'nun düzenlemiş olduğu birlik yemeğine katılmış ve burada boy göstermişti.
 
Twitter'da fotoğraflarının paylaşılmasının ardından ise AK Parti'ye olan bağlılığını anlatan mesajlar yayılayan eski başkan, bugün ise "saygı duyduğu" en önemli kişilerden biri olarak tanımladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yer aldığı profil fotoğrafını kaldırmakla başladı.
 
Karadağ, sosyal medya güncellemesinin ardından ise istifasını kamuoyu ile paylaştığı açıklamasını yine sosyal medya üzerinden yayınladı.
 
Yeşim Karadağ'ın bu paylaşımını ise ilk beğenenlerden biri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oldu. Sosyal medyayı sık takip etmesiyle tanınan Başkanı Gökhan'ın Karadağ'ın bu beğenisini beğenmesi ise "Twitter'ın başında mı bekliyordu" sorusunu akıllara getirdi.
 
Yeşim Karadağ'ın partiden istifası ise il başkanlığı görevinden ayrıldığı günlerde konuşulan "acaba istifa mı etti? yoksa istifası mı istendi?" sorularına cevap verir nitelikteydi.
 
Çanakkale'de "Dominos Çetesi" olarak bilinen bir grubun da üyesi olan Karadağ'ın bu istifası siyasi kamuoyunda, "acaba görev süresi döneminde de AK Parti'ye ihanet içinde miydi?" sorularını ortaya koyarken, önümüzdeki günlerde kurulması beklenen yeni partide görev almasıyla netlik kazanacak.
 
İl Başkanlığında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a yönelik karalama operasyonu çalışması sürdürdüğü bilinen Karadağ'ın görev süresi içinde bunu başaramamış olması "Dominos Çetesi"nin başarılı bir strateji yürütemediğini ortaya çıkardı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Turan'ın katıldığı programlarda ve son olarak HaberTürk'te yayınlanan canlı yayında söylediği anektotlar ise bugün yaşananları günler öncesinden hatırlatır nitelikteldi.
 
Aylar öncesinden bugüne işaret eden Bülent Turan'ın açıklamaları ise Karadağ'ın il başkanlığı görevinin ardından partiden de istifa edeceğini kanıtlamış oldu.
 
Turan'ın "gündüz AK Partili, gece AKP'li" söylemi de bu ve bunun gibi çetelerle yapılan mücadelenin en somut değerlendirmesi oldu.
 

domino’s Çetesi in stratejik yoksunluğu”