Ebru Şallı: 'Pilates yapan kişi mutludur'

TAKİP ET

Ebru Şallı güzellik sırlarından, pilates tutkusuna; aile hayatından özel hayatına kadar her şeyi anlattı.

Akşam'dan Aysun Kaba'nın röportajı..

Kimdir Ebru Şallı?

Hareketli, çalışkan, çocuk ve insan seven, anne, yemek yapmayı, evi, gülmeyi, yeni yerler keşfedip yeni kültür ve mutfakları denemeyi seven, kafasına koyduğunu yapan, kitap okuyan, müzik dinleyen, spor düşkünü ve tabii ki pilates seven ve sevdiren biriyim galiba ...

Kutsal bir kadın size ne hatırlatıyor?
Sinan Akçıl’ı tabii.. Son derece özel bir insan. Çok başarılı bir müzisyen olduğunu düşünüyorum. Hatta müzik için yaratılmış desem abartmış olmam. Aynı zamanda müthiş bir espri yeteneğine sahip, gülmeyi ve güldürmeyi seven bir yapısı var. Sinan için yeni lezzetler keşfetmeyi seven gurme, aşkın tarifi de diyebilirim.

Televizyonla hikâyeniz nasıl başladı?
1995 yılında henüz lise öğrencisiyken 'Türkiye Güzeli' seçilerek podyum ve moda dünyasına adım attım. Kısa bir süre sonra da televizyonlarda sunucu olarak yer almaya başladım.

Dizilerde sizi görebilecekmiyiz?
Dizilerde çok kısa bir dönem oyunculuk yaptım. Çok istekli değildim. Ayrıca oyunculuk için herhangi bir eğitim de almadım. Şu anki planlarım arasında bu tarz projeler yok.

PODYUMU SEVİYORUM

Mankenlik yapmaya devam edecek misiniz?
Son yıllarda Cengiz Abazoğlu‘nun bazı defilelerinde yer aldım. Podyum benim için çok büyük bir keyif. Enerjisini sevi..yorum. O yüzden istediğim zamanlarda podyumda olabilirim.

Pilatese olan aşkınız nasıl başladı?
11 yıl önce ilk oğluma hamileyken tanıştım pilatesle. Bedenime, ruhuma çok yakıştığını ve pilates sonrası farkındalığımın arttığını hissettim. Pilatese adeta âşık oldum. Hamilelik pilatesi tabii normaline göre daha kısıtlı olduğu için, bir an önce doğumdan sonra normalini yapmak istedim. Doğum sonrası pilatese başladım. Ama olmayan, bana yetmeyen bir şeyler vardı, daha fazlasını öğrenmek istiyordum. Bunu düşünürken sadece kendim için daha iyi yapmak ve bedenime hâkim olmaktı amacım. Ama bu işin içine girince öyle olmadı. Kendimi öyle bir kaptırdım ki stott pilatesin ileri seviye eğitimine kadar ilerleyip ardından hamilelik pilatesi gibi eğitimlere kadar gittim.

Sonrasında da Türkiye‘de Jimnastik Federasyonu‘nun pilates eğitimine de gidip hem yurtdışında hem Türkiye‘de geçer akçe bir pilates eğitmeni oldum. Daha sonra DVD projesi geldi ve pilates DVD‘si yaptım. Televizyonda ilk kez pilates yaptırıp canlı yayında pilates öğrettim. Herkes evinden pilates yaparak faydalarından yararlanır oldu. 8 DVD yaptım. Hepsi de en çok satanlar listesinden inmedi çok şükür. Ben pilates yapmayı, yaptırmayı, o insanların bedenlerinde ve ruhlarındaki muhteşem değişimleri takip etmeyi çok seviyorum. Pilates yapan kişi her zaman pozitif ve mutludur. Sekizinci ve yeni DVD çalışmam hanımlar tarafından tabii ki çok bekleniyor. DVD‘min ismi Ebru Şallı ile 3K‘ yani kol, karın, kalça... Kür halinde uygulandığında dümdüz bir karın, sımsıkı kollar ve selülitsiz diri kalçalara sahip olmak asla hayal değil.

EVDE VAKİT DAHA KEYİFLİ

Güzelliğinizin gizli bir formulü ya da sırrı var mı?
Gerçekten beslenmeye, gülmeye, pozitif düşünmeye ve tabii ki pilatese borçluyum. Pilatesle kendimi hep güzel ve daha genç hissediyorum. Bana huzur, sağlık ve güzellik veriyor. Daha ne isteyebilirim ki?

Arkadaşlarınızın da spora bakış açısını etkiliyor musunuz?
Artık herkes spor yapıyor. Tabii ki çocuklarımı da, yakınlarımı da sürekli spora, pilatese özendiririm. Böyle bir özelliğim yok diyemem.

Pars ve Beren‘le neler yapıyorsunuz?
Her şey yaparız esasında; sinema, tiyatro, market, çarşı... Evde de vakit geçiririz. Mutfağa, yemek yapmaya çok meraklılar. Beraber mutfakta vakit geçirmeyi severiz. Birlikte pilates, spor yaparız.

MODA HIZLA GELİŞTİ

Modayla aranız nasıl, tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Küçük yaştan bu yana modanın içinde olmam nedeniyle moda ile aramın iyi olduğunu söyleyebilirim. Ben genelde moda olan her şeyi giymeyi sevmem. Daha çok vücudumu taşıyabilen, bana yakışan kıyafetleri tercih ederim. Türkiye‘de moda sektörünün inanılmaz bir ivme kazandığı ortada. Bu durumu başarılı tasarımcı ve modacılardan da görebiliyoruz. Özellikle İstanbul Fashion Week, Türkiye‘deki gelişimin en keyifli göstergesi diyebilirim.

Spor yaparken neler giyersiniz? Olmazsa olmazlarınız nedir?
Bildiğiniz gibi spor esnasında tercih ettiğim taytlarım çok meşhurdur. Kısa ve uzun ölçülerde çok sayıda taytım var. Bunun yanında pilates için üstlerim ve mesaj içeren tişörtlerim de olmazsa olmazlarım arasındadır. Ayrıca bilekliklerim ve yine mesaj içeren çoraplarım olmadan asla...

Stil mi? Şıklık mı?
Stil zamansızdır. Şıklık değişkendir. Stil stil stil derim...

Sağlığına