Elleri Kelepçeli Hükümlü Adliyeden Kaçtı

TAKİP ET

Gelibolu ilçesinde, işlediği hırsızlık suçundan hüküm giyen ve adliyede işlemlerinin yapıldığı sırada camdan atlayarak kaçan şüpheli iki saat sonra yakalandı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi’nde hırsızlık suçundan hüküm giyen ve cezaevine götürülmek üzere Adliyeye işlemleri yapılması için polis tarafından getirilen hükümlü İzzet Çınar (24), bir anlık dalgınlıktan istifade ederek elleri kelepçeli şekilde kaçmayı başardı. Bu dakikadan itibaren alarma geçen polis ekipleri ile firari arasında Çanakkale sokaklarında kovalamaca başladı. 
Gelibolu İlçesinde polis tarafından yakalanan ve hırsızlık suçundan hüküm giyen 24 yaşındaki İzzet Çınar, Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülmeden önce işlemleri yapılmak üzere polis tarafından Adliyeye getirildi. Saat 18.00 sıralarında bir anlık dalgınlıktan yararlanan hükümlü İzzet Çetin, elleri kelepçeli olmasına rağmen Çanakkale Adliyesi’nden kaçmayı başardı. Polisler durumu fark ettikten hemen sonra peşine düşse de İzzet Çınar izini kaybettirmeyi başardı. Bu dakikadan itibaren de polisler ile firari İzzet Çınar arasında Çanakkale sokaklarında nefes kesen kovalamaca başladı. 
Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda firari İzzet Çınar’ın izini süren polis ekipleri, önce Fevzipaşa Mahallesi’nde, ardından da Cuma Pazarı içinde görüldüğü söylenen elleri kelepçeli İzzet Çetin’i bulmak için her yeri didik didik aradı. Şüpheli şahıslar sorgulandı. Bu sırada firari kişinin bir ticari taksiye bindiğini belirleyen polis, taksi durağından sürücünün telefonunu alarak irtibata geçti. Taksici 116. Jandarma Er Eğitim Alayı Kavşağı üzerinde duracağını bildirdi. Polisin önünü kestiği taksideki firari durumu anlayıp araçtan inerek bu kez de Küçük Sanayi Sitesi içine kaçmayı başardı. Polis ekipleri bu kez de firari kişiyi sanayi sitesi içinde aramaya başladı. 
Sanayi esnafı, firari İzzet Çınar’ı saklanırken gördü, durumu polise bildirdi. Bölgeye yakın olan polis ekipleri, elleri kelepçeli firariyi kıskıvrak yakaladı. İki saat süren kovalamaca ardından yakalanarak polis otosuna bindirilen İzzet Çınar, ifadesi alınmak ve yasal işlemleri yapılmak üzere Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.