Engin Kandemir'ADALET İSTİYORUM

TAKİP ET

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, 'Atatürkçü olan tüm Cumhuriyet Halk Partililer başımızın tacıdır. Hepsi komşumuz, vatandaşımız, değerimizdir

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, “Atatürkçü olan tüm Cumhuriyet Halk Partililer başımızın tacıdır. Hepsi komşumuz, vatandaşımız, değerimizdir. Etrafımızdaki ateş çemberi malumunuzdur. Irak’ta Suriye’de Libya’da Tunus’ta Yemen’de ateş yanıyor. Aileler bölünmüş, evler yıkılmış insan katlediliyor. Mutsuzluk ve umutsuzluk hakim olmuş. Her yer kan revan. Bunları yapanların Haçlı zihniyetinde olduğunu herkes biliyor. Böyle bir ortamda ülkemizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Memleketimin her vatandaşı çok önemli ve çok değerlidir. İçeriden ve dışarıdan düşmanlar fitne ve fesat fikirlerini yayıyor ve toplumu bölmeye ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bunlara karşı tedbirli olmaya mecburuz. Bir isek tok oluruz, ayrı düşersek yok oluruz. Mezhep dil din ırk renk bölgenin farklı olması ortak saygı ile bizlere zayıflatmaz aksine güçlü kılar. 26 Ağustos’ta Sultan Alparslan Bizans’ı yenerek Anadolu kapılarını açtı. Kendini şükranla yad ediyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmetle dualarla anıyoruz. Gazilerimizle kahramanlarımızla gurur duyuyoruz onlara minnet borçluyuz. . Fakat 26 Ağustos 1071’deki zaferden bahseden yok. Oysa o gün Malazgirt Ovası kana bulandı ve Türkler Anadolu’yu yurt yaptılar.
Kendi ülkesi hakkındaki sırları ifşa etmek doğru mudur? Bence particilikten öte hepimiz yurttaşız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu millet tek ve bütün olarak biziz. Bu ülke bizim bu bayrak bizim bu toprak bizim. Bu ezanlar bizim. Bu vatanda hepimizin. Korumak ve kollamak zorundayız. Organizasyonları kurultayları yaparken, adalet ararken her konuda adalet aramalıyız. Orada yatan şehitlerimize de saygısızlık etmemeliyiz. Darbelere karşı da millet olarak tek vücut olarak adalet aramalıyız. Rahmetli Adnan Menderes, Fati Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan asılırken seçilmişler cuntacılar tarafından alaşağı edilirken de adalet aramalıydık.
Darbecilere aziz millet tarafından gerekli ders verildiği için IMF’ye borç bitiği için devalüasyonlar olmadığı için enflasyon azaldığı için ülkeye istiklal geldiği için istihdam sağlandığı için yapılan barajlar, köprüler, göletler için hızlı trenler için, denizin altından yapılan tüneller için cirit füzeler için, Altay tankları için, Türk yapımı insansız hava araçları için, atak helikopterler için güçlendirilen piyade tüfekleri için, ASELSAN’ın geliştirildiği için şehirlerarası kısaltılmış duble yollar yapıldığı için asma köprüler için engelliye yaşlıya mazluma fakir ve kimsesize sahip çıkıldığı için rüşvet dairesi tapu dairelerine düzen geldiği için, çocuğunu, doğan bebeğini parası olmadığı için kucağına almayan, sevemeyen babalar için, yaşlı yakınının annesini alamayan cebinde parası olmadığı için alamayan mazlumların dertlerine son verildiği için, çözüm bulunduğu için, engellere evde bakım ünitesi bulunduğu için, daha sayamayacağım birçok konuda vicdani yönde yapılan hizmetler adına ben teşekkür ediyorum.
Adaleti isteyenler aynı adaleti şehit ve gazilerimiz için de istemelisiniz. Bu vesile ile kentimizin yüce insanlarımızın kurban bayramını kutluyorum. Hunlar atamız Göktürkler şerefimiz, Selçuklu kökenimiz, Osmanlı çınarımız, Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizdir. Ne mutlu Türküm diyene