Ergen kavgası değil, iş yapmak istiyoruz

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Lapseki ve Biga'da partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Lapseki ve Biga’da partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Turan, muhalefetin boş tartışmalarla gündem oluşturmaya çalıştığını söyleyerek, “Biz, iş yapmak istiyoruz. Bunlar ne sosyal belediyecilikte, ne hizmet belediyeciliğinde ne de milliyetçilikte bizimle yarışamazlar” dedi. 

Lapseki Çınaraltı meydanında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gündemi değerlendirdi. Lapseki’nin, AK Parti belediyeciliği hizmetlerini yakından tanıdığını, bu hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Turan, Boğaz köprüsünün Lapseki’ye ayrı bir değer katacağını hatırlattı. Bu işlerle uğraşırken, muhalefetin de belediye tabelası üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını söyleyen Turan, “Bir parti bizim Lapseki belediyesine önerge vermiş. TC koy – koyma. Ne diyorsunuz ya? Sen ancak polemik konusu olabilirsin. Sen ancak, bir yerden açık bulayım da kavga edeyim derdinde olabilirsin. Ben soruyorum size; Asker 15 gündür Kuzey Irak’ta. Bir tek muhalefetten bununla ilgili bir açıklama duydunuz mu şimdiye kadar? O iş bizim için, hem Suriye meselesinde, İran, Amerika görüşmelerinde, bir çok meselede elimizi güçlendirecek bir adım. Peki bu operasyonla ilgili, CHP’den ‘İyi ki oradayız’ dediklerini duydunuz mu? O yüzden bizi böyle konularla, TC koydun-koymadın gibi saçma sapan gündemlerle meşgul etmeyin. Bizim asla TC ifadesiyle bir sorunumuz olmadı, olmaz. Bir tane yazı gösteremezler ‘kaldırın’ diye. Cumhurbaşkanlığımızda yok mu? İç işleri Bakanlığımızda, bütün logolarımızda var. Sizin Türkiye Cumhuriyeti ile olan muhabbetinizin milyon katı bizde var. Biz bedel ödüyoruz bunun için yıllardan beri. Şimdiye kadar Cumhuriyet tarihimizde, hangi dönem askerimiz bu kadar uzun süre cephede oldu? Hangi dönem bu kadar terörle mücadele etti? Tabela astın mı-Asmadın mı? Bu nedir ya?  Ergenlerin kavgası gibi. Biz, iş yapmak istiyoruz. Bunlar ne sosyal belediyecilikte, ne hizmet belediyeciliğinde ne de milliyetçilikte bizimle yarışamazlar. Biz işimize bakacağız” dedi. 

Turan, daha sonra Biga’da düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Çanakkale’nin kişi başına yatırım miktarında ilk sıralara yükseldiğini söyleyen Turan, “Biliyorsunuz bir dergi var. Dünyanın önemli dergilerinden bir tanesi. Her sene çalışma yapıyor ülke ülke.

Her ülkenin yaşanabilir şehri neresi bunu puanlıyor somut kriterlerle, ve ilan ediyor. Geçen hafta Türkiye’nin en yaşanılır kenti Çanakkale diye ilan ettiler. Bu çok kıymetli bizim için. Bunu yaparken de, arada kaynamasın, Çanakkale merkez değil, bütün Çanakkale. Biga’sı da var işin içinde, Çan’ı da, Bayramiç’i de. Yeri gelmişken söyleyeyim, Çanakkale merkez belediyesi, bazı tavırlarında, tüm Çanakkale’nin başkanıymış gibi davranıyor. Çanakkale merkezdeki CHP’li başkan, Çanakkale merkez ilçe, Çanakkale merkez belediye başkanıdır. Biga’nın başkanının hakları, hukukları neyse onun da odur.

Çanakkale’nin patronu benim havasından acilen vazgeçmesi lazım. Forbes dergisini değerlendirirken Çanakkale yapmış gibi değerlendiriyor. Okusa altını, görecek. Eğitim kriterleri var, sağlık, ulaşım güvenlik vs kriterleri var. Kişi başına yatırımı en fazla olan il Çanakkale olduğu için Çanakkale birinci oldu. Çanakkale belediyesinin hangi projesi var bize örnek olan. Bak Bülent Erdoğan yeni başlıyor. 5 sene sonra görün Biga’yı. Omuz vereceğiz, destek olacağız. Bizi mahcup etmeyen Biga’yı biz de mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.