Gazetecilik yalanlarla iftiralarla itibar cellatlığı yapan bir meslek değildir

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, Sözcü Gazetesi Çanakkale muhabiri Mehmet Andaç'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Dün Sözcü Gazetesi Çanakkale muhabiri Mehmet Andaç'ın şahsi facebook hesabından AK Partili bir isme ve hükümetle ismi anılan 2 Vakfa Çanakkale'de bir maden şirketi tarafından rüşvet verildiğine dair bir paylaşım yapılmıştır.

İddialar tümüyle asılsız olup, rüşvet gibi çirkin bir kavram ile partimizi yan yana anmak kimsenin haddine değildir.

Gazetecilik yalanlarla iftiralarla itibar cellatlığı yapan bir meslek değildir.Ahlak ve dürüstlük temel ilkesi olup , halka doğru bilgi vermek tek amacıdır.Malesef son yıllarda türeyen kalemşörler , gazetecilik mesleğini küçük düşürmekte, yalan yanlış bilgilerle  toplumun algısını kirletmektedir.

Kendilerini gazeteci zanneden bu şahışlar kadar bunları finanse edenler, kendi kirli emelleri için bunları kullananlar da oluşan bu çirkin tablodan  sorumludur.

Söz konusu çirkin paylaşımla ilgili C.Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı , bu tür haber ve paylaşımlara hiç bir platformda pirim vermeyeceğimizi kamuoyuna arz ederiz.

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı