Gelibolu'da 100'ncü yıl törenlerine ziyaretçi alınmayacak

TAKİP ET

Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yıl törenleri nedeniyle 18 Mart günü Şehitler Abidesi'nin bulunduğu bölge, 24 Nisan günü Gelibolu Yarımadası, 25 Nisan günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçi alınmayacağı açıklandı.

Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yıldönümü nedeniyle, 18 Mart ve 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çanakkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı ve şehitliklerle örtülü, manevi değeri yüksek bir mekan olan ‘Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’ bölgesine düzenlenen etkinlikler kapsamında yurdun her köşesinden ve başta Avustralya ile Yeni Zelanda olmak üzere yabancı ülkelerden ziyaretçiler geldiği ifade edildi. Ayrıca, gelen ziyaretçilerin sayısında her yıl önemli artışlar olduğundan ve bu artışın özellikle tören günlerinde ziyaret bölgelerindeki otopark, yol ve feribotla geçişlerin kapasitelerinin üstünde olması nedeniyle ulaşımın aksadığı ve önemli sorunlara yol açtığı belirtildi.

 

Valilik, bu nedenlerle 18 Mart 2015 tarihinde Şehitler Abidesi’nin bulunduğu bölgenin ziyaretçilere kapatılacağını açıkladı. Ayrıca 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde uluslararası düzeyde yapılacak törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklendiğinden Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Çanakkale Valiliği koordinasyonunda hazırlanan tören programları nedeniyle 24 Nisan 2015 tarihinde ‘Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’ bölgesinin halkın ziyaretine kapatılacağı, 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçi alınmayacağı bildirildi.

 

Kekik