"GÖREVDEN ALINMADIM, İSTİFAMI SUNDUM"

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Yürütme Merkezindeki görevinden istifa eden Orçun Oktay, yerel basında ve sosyal medya üzerinden yapılan 'Görevden alındı' şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Hakkında çıkartılan haberler sonrasında basın mensupları ile bir araya gelen Orçun Oktay, AK Parti Genel Merkezindeki görevinden kendi isteği ile istifa ettiğini, buna rağmen sosyal medya ve bazı yerel gazetelerde tam tersi şeklinde çıkartılan haberlerin kendisini son derece üzdüğünü açıkladı. Oktay yaptığı basın açıklamasında; “Geçtiğimiz hafta içerisinde yerel basında, yerel internet sitelerinde ve sosyal medya üzerinde şahsımla ilgili olarak yayınlanan haberlerin ardından bir toplantı yapma gereği duydum. Herkesin bildiği gibi 16 yaşımda AK Parti saflarında siyasete başladım. Partimizin çeşitli  yerlerinde görevler aldım; seçim koordinasyonu olsun, üniversite teşkilatlanması olsun.. 2008 yılında da Çanakkale Gençlik Kolları İl Başkanı seçildim. 2015 yılına kadar da bu görevi 7,5 yıl sürdürdüm. Ardından da milletvekili aday adayı oldum. Ardından da genel merkez Gençlik kongresinde de Genel Merkez Gençlik Kolları Yürütme Kurulu üyeliğine seçildim.

 

“GÖREVDEN ALINMADIM, İSTİFAMI SUNDUM”

 

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Ankara’daydım, o gün partili büyüklerimizle aramızda konuştuğumuz özel konuların neticesinde, Genel Merkez Gençlik Kolları görevinden istifa ettim. Kimseyle kırgınlığımız, dargınlığımız kavgamız olmadan, tokalaşarak, sarılarak Çanakkale’ye geldim. Cuma günü akşamı ise görevimden alındığım ile ilgili olarak sosyal medyada olsun, yerel basında olsun; Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ile ilgili farklı yerlerde farklı şeyler söylediğimle ilgili, görevimi yerine getiremediğim ile alakalı birçok şey yazıldı, konuşuldu. Önce sessiz kalıp izlemek istedim, çünkü kol kırılır yen içinde kalır. Bize böyle öğrettiler siyasette, büyüklerimizden böyle öğrendik” dedi.

 

“NE GÖREV VERİLDİYSE GAYRETLE YAPMAYA ÇALIŞTIM”

 

Kendi iradesi ile istifasını sunduğunu belirten Orçun Oktay, kimseye herhangi bir küskünlüğü ve dargınlığı olmadığını belirterek, her türlü görevi de yapmaya devam edeceğini, AK Parti’nin hizmetinde olduğunu söyledi; “Ama baktım ki; her geçen gün telefonlarımız çalıyor, yazılan çizilenler oluyor.  Böyle bir karar aldım. Olayın aslı astarı budur. İstifa kararımı kendim aldım, böyle bir kararın hayırlı olacağına kanaat getirdim. Kesinlikle kimseyle kırgınlığım, küskünlüğüm yoktur. Ben zaten o göreve Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın referansı, arkamda durmasıyla orada görev yaptım. Sosyal medyada çıkan, yerel basında çıkan iddialar asılsızdır. Görevimden ayrıldığım doğrudur ama ayrılış tarzım görevden alınma değil, tam tersi kendi istifamı sunmam şeklindedir. İstifa dilekçemde bugün itibariyle kayda alınmıştır. Bana ne görev verildiyse hepsini gayretle yerine getirmeye çalıştım, bu görev sayesinde Türkiye’nin dört bir yanını gezdik. Hiçbir şekilde verilen görevi yerine getirememe gibi bir durum olmamıştır” dedi.

 

“PARTİLİ BÜYÜKLERİMDEN SAYISIZ TELEFON ALDIM”

 

Çok küçük yaşlardan bu yana AK Parti içerisinde görev aldığını belirten Orçun Oktay, görevden alındığı yönünde çıkan asılsız haberler ve iddialar sonrasında çok sayıda AK Partili ve diğer partilerden büyüklerinin aradığını da açıkladı. Oktay; “16 yaşından beri AK Parti içerisindeyim, Allah nasip ederse de; bundan sonra da içerisinde olmaya devam edeceğim. Siyaseti bırakmış veya bir kenara çekilmiş değilim. Önümüzdeki süreçte bir referandum olacak, gündeme gelen bir erken seçim var. Tüm bu süreçlerde bayrağı alıp sahaya çıkarız. Zaten sürekli sahada ve Çanakkale’deyiz. Üzerimize ne düşerse de yapmaya devam edeceğim. Bu haberler vesilesi ile de birçok telefon aldım. Sayısını hatırlamıyorum ama 300’ü aşkındır. AK Parti İl Başkanımdan, eski il başkanlarımdan, ilçe belediye başkanlarımızdan, hatta diğer siyasi partilerin yönetici ve belediye başkanlarından da telefonlar aldım. Yanımda olduklarını, üzüldüklerini ifade edenler oldu. Onlara da anlattım; bu bir süreçtir. Şu an bakınca keşke istifamın ardından gelip sizlerle buluşup istifa ettiğimi anlatsaydım diyorum” dedi.

 

“BİRİ GRUPBAŞKAN VEKİLİM, DİĞERİ USTAM’DIR”

 

Görevden alındığı şeklindeki haberlerden daha çok ise; Mehmet Daniş ile Bülent Turan arasında bir çatışma izlenimi yaratılmasını ve bu çatışmanın kendisi üzerinden yapıldığı şeklindeki algılara üzüntü duyduğunu söyleyen Orçun Oktay, bu haberlerin algı yaratmaya yönelik olduğunu söyledi. Oktay; “Bu ara okuduğum haberlerden, sosyal medyada yazılanlardan ardından şöyle bir şey de düşünmedim değil; burada birileri Grup Başkan vekilimiz ile Tarım Bakan yardımcımızın arasını açma, sanki farklı partilerin mensuplarıymış gibi bir algı yaratma, sanki geçmişten bir hesaplaşma içine sokma gibi bir algının içine çekmeye çalıştılar bu olay üzerinden. Kesinlikle böyle şeylerin olması mümkün değildir. Bülent Bey Grup Başkan vekilimizdir, Çanakkale Milletvekilimizdir. Onun desteği, onun referansı ile Ankara’da görev yaptım. Tarım Bakan yardımcımız Mehmet Bey, bana siyaseti öğreten büyüğümdür. Milletvekili aday adaylığımı açıklarken de; “Benim siyasetteki ustam Mehmet Daniş’tir” demiştim. Hala da aynı düşünce içerisinde, aynı şeyleri söylüyor ve savunuyorum. Diğer Milletvekilimiz Ayhan Gider Beye de teşekkür ediyorum. Şu anda herkes işini yapmaya devam ediyor. Bülent Bey Çanakkale’miz için mecliste hayırlı çalışmalar yapmaya devam ediyor, Mehmet Bey bakan yardımcımız olarak tüm Türkiye’de tarım ile ilgili sorunları çözmeye gayret ediyor. İsmail Bey kendisi Alan Başkanı olarak görevini yapıyor, kendisine de teşekkür ediyorum. Kimsenin kimseyle bir problemi de yoktur. Benim üzerimden de böyle bir algı yaratılmak istenmesine son derece karşıyım. Olmayan bir şeyi Çanakkale halkına yanlış bilgilendirme yapılmasına da son derece üzgünüm” dedi.