Haber asılsız, bu aile vefasız!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımıyla AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek tarafından kovulduğunu iddia eden Cavit Arsay ve eşi, yeni ve mesnetsiz açıklamalar ile gündemde kalma mücadelesi veriyor.

Size bir gazeteci olarak durumu özetlemek istiyorum. Paylaşımın ardından yaşanan olayla ilgili aile ile
görüşüp kendilerine destek olabilmek amacıyla Prof. Dr.Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde bir gazeteci arkadaşım ile çay içtik. Görüşmenin ardından Arsay ailesi ile birlikte Merkezİlçe Başkanı Ölçek'in şahsi ofisine gittik.

Burada Yıldıray bey tarafından karşılanıp ofiste bulunan diğer 3 kişi ile birlikte kahve içtik. Aile, Başkan Ölçek'e uzun süredir işsiz olduklarını belirterek, kira borçlarının bulunduğunu, maddi anlamda zorlu günler geçirdiklerini, mağdur olduklarını ve bu nedenle iş istediklerini anlattı.

Bir önceki günkü Merkez İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaşanan gerginliğin ise kendisinden kaynaklandığını ve
yanlış anlaşıldığını ifade eden Cavit Arsay, AK Parti'ye 15 yıldır üye olduklarını hatırlattı.

Başkan Ölçek ise kendilerine çeşitli iş imkanlarını sunarak, bazı adresler gösterdi. Bizzat bu işverenler ile telefonla görüşen Yıldıray Ölçek, Cavit Arsay'a yardımcı olunması ve istihdam edilmesini rica etti.

Cavit Arsay, kendisine bulunan ilk işi beğenmeyerek reddetti. Bunun ardından ise özel bir eğitim kurumunun bahçe işleri kendisine teklif edildi. Bu işi kabul eden Arsay, söz konusu işveren ile görüşmeyi kabul etti.

Eşine ise ayın 18'inde (haftalık yevmiye ile) işe başlaması için gün verildi. Özürlü olan oğulları için ise tablet bilgisayar talebinde bulunan ailenin bu isteği de, çocuğunun doğum gününde verilmek üzere kabul buldu.
Görüşmenin ardından Arsay ailesiyle Yıldıray Ölçek'in ofisinden ayrıldık.

Ancak Cavit Arsay ve ailesinin istekleri bitmek tükenmekbilmedi. Kira borcunun olduğu, bir yere 15 bin lira
borcunun bulunduğu ve buna benzer isteklerle şahsımı hem aradı, hemde sosyal medya hesaplarından mesajlar gönderdi. 

İş görüşmesine gittiğini, özel eğitim kurumundan haber verileceğini söyleyip bunların boş vaad olduğunu, dünkü çıkan haberlerin tekrar paylaşacağını ifade etti.

Sadece pazar günleri yayınlanan ve hafta içinde müsait olan bir gazetecinin, hafta içi bir araştırma yapıp bu konuyu doğrulatmaması hayli enteresan bir durum oluşturdu.

Cavit Arsay'ın sosyal medya paylaşımlarının bir gün önceki görsellerini alarak yeniden haber yapması ise
meslek etiğine aykırı bir durum oluşturdu.

Bu ailenin sağlık problemlerinin olduğunu ve bu işi bir fırsat aracına dönüştürdüğünü kamuoyunun, gazetecilerin, siyasilerin ve üçüncü şahısların bilgisine sunuyorum.

ÖZER ŞUT / habercicanakkale.com