HAYALLERİM VAR, HEYECANIM VAR

TAKİP ET

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti'den Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu ilk yapan isim Erdener Can Çanakkale için hayalleri olduğunu belirtti..

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti’den Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu ilk yapan isim Erdener Can Çanakkale için hayalleri olduğunu belirtti. Can sözlerine şöyle devam etti.

Gelin Çanakkale’yi destanlar şehri yapalım. Gelin Çanakkale Ruhunu sokak sokak, ilmek ilmek işleyelim. Gelin Çanakkale Ruhunu tekrar yeşertelim. Gelinde bu Destan Şehri, kültür ve sanat merkezi yapalım. Okuryazarlık oranı en yüksek illerinden bir tanesi Çanakkale… Ama tiyatro salonları yok, kültür merkezleri yok.Gelin yapalım bunları.Sanatçılar sanatlarını yapsın, tiyatrolar sahnelensin. Ressamlar sokakları boyasınlar. Çanakkale’nin sokaklarına Çanakkale ruhunu resmetsinler.Bazen de gelişigüzel özgürce boyasınlar çocuklarımızla birlikte… Bisiklet yolları yapalım ama gerçeğinden yapalım, çakmasından değil. Sarıçay’ı temizleyelim, Venedik yapalım. Çok mu zor?”
 
Aynalı Çarşıda bir şeyler, tarihi bir kimlik eksik. Örneğin bir köşeye simülasyon yapılamaz mı 1915’in savaşını gösteren. İnanın farklılık yaratır. Belli saatlerde 1915 kıyafetli asker nöbet değişimi yapamaz mı? 
 
 Dünyada buna benzer ritüeller var ama Çanakkale merkezde bunlarla ilgili hiçbir çalışma yok. Ülkelerin en büyük gelir kalemlerinden birisi turizmdir. Ama biz adeta tarihi alana, Truva’ya gelen milyonlarca insan Çanakkale merkeze uğramasın diye uğraşıyoruz. Vatan kalbinin attığı yer olan Çanakkale’de Çanakkale savaşlarına ait bir emare yok.

Ben ömrümün sonuna kadar Çanakkale Ruhunu haykırmaya devam edeceğim”  dedi
Bu örnekleri sayfalarca çoğaltabileceğini belirten Can, bunları yapabilmek için hayallerin olması gerekeceğini ve kendisinin hayalleri olduğunu belirtti
 

Çanakkale ak parti belediye aday adayı erdener can