"İbret almıyorlar"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandumdan çıkan EVET sonucuna itiraz etmeye hazırlanan muhalefete seslenerek, "Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?' ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandumdan çıkan EVET sonucuna itiraz etmeye hazırlanan muhalefete seslenerek, "Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın sonucunu merakla beklediği referandumun yüzde 51.41 Evet, yüzde 48.59 Hayır olarak sonuçlandı.

Sonuçlardan sonra tartışmalar başlarken AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.  Milletvekili Gider, referandum sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmek için hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’ni kastederek, tarihin tozlu sayfalarından çıkardığı gazete kupürü ile mesaj verdi.

1957 Genel Seçimleri sonrası CHP lideri İsmet İnönü’nün mağlubiyeti kabul etmemek için ilan olunan son neticelere itiraz ettiğini belirten haberi ortaya çıkartan Milletvekili Gider, bunu sosyal medya hesabından paylaştı. Milletvekili Gider, paylaşımının altına ise “Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?” notunu düştü.

Gider’in paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı. Birçok kişi bu paylaşımı kendi takipçilerine göndererek, YSK’ya itiraz etmeye hazırlanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na göndermede bulundular.