İzmirli İş Adamları Karşıyaka'da Buluştu

TAKİP ET

İzmirli İş Adamları Karşıyaka'da Buluştu

İzmir’in ekonomisine yön veren sanayici ve iş adamları, Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen toplantıda bir araya geldi. Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da konuşmacı olarak yer aldı.
Karşıyaka ilçesindeki bir restorantta gerçekleşen ekonomi toplantısında, İzmir’in önde gelen sanayici ve iş adamları katıldı. Kentteki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin tartışıldığı gecede, sorunlar ve çözüm önerileri sıralandı. toplantıda söz alan sanayici ve iş adamları, yapılması gerekenleri ve siyasetten beklentilerini sıraladı. Toplantıya, Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da katıldı. Oran, Türkiye ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini ifade ederek, "Türkiye iyi yönetilmiyor. İşçi de, emekçi de, akademisyen de, siyasetçi de, sanayici de mutsuz. Yönetim sisteminde önemli eksiklikler var. Ekonomimiz güçlü olmalı ama temel hak ve özgürlüklerimizi de geliştirmeliyiz. Gelir dağılımındaki makası daraltmalı ve insanlarımızı refaha kavuşturacak politikalar üretmeliyiz" diye konuştu.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, işsizlik rakamlarının İzmir’de de önemli ölçüde arttığını belirtti. Akpınar, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: "İthalata dayalı ekonomi sistemi üreticiyi öldürüyor ve işsizlik artıyor. Adliyelerde bekleyen icra dosyaları 1 milyonu aştı. Gelir dağılımındaki makas iyice açılıyor. Belediye olarak kooperatifçiliği ve yerli üreticiyi önemsiyoruz, işbirliği yapıyoruz. Kadınlarımız ve çocuklarımız için kooperatifçilik girişimlerinde bulunuyoruz. Bu sayede yerli ekonominin kalkınmasını sağlıyoruz."
Ekonomi toplantısına, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu da katıldı.

İftar