KADEM ÇANAKKALE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

TAKİP ET

İnsani hassasiyetlerden ödün vermeden hukuk, adalet ve evrensel değerlere bağlılıkta öncülük eden, gerçekçi gelişmeler karşısında inisiyatif ve sorumluluk alan kadınlara yönelik her türlü faaliyette bulunan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)''in 33. temsilciliği olan Çanakkale Temsilciliği faaliyete başladı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 33. Temsilciliğini Çanakkale'de açtı.Kolin Otel'de düzenlenen açılış programına, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı Eşi Ayşe Tavlı, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, KADEM Çanakkale Temsilcisi Aynur Yavaş, KADEM Genel  Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, KADEM mensupları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program KADEM Derneğinin video gösterimi ile başladı.

 Programın açılış konuşmasını KADEM Çanakkale Temsilcisi Aynur Yavaş yaptı.Yavaş, üstlendikleri sorumluluğun önemine değinerek, KADEM’in hedefleri doğrultusunda kadın haklarına bilincin artması, iyileştirici projelerin uygulanması için çalışacaklarını ifade etti.

Kadın, toplumun her alanında var olabilmeli diyen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Kadın bir bütünün parçasıdır diyerek şu ifadelere yer verdi.

Ardından konuşan KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın " KADEM olarak bizler de, kadınların sosyo- ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını desteklemeyi kendimize birincil görev olarak addettik. Kadın gerek ailede gerekse sosyal yaşam içerisinde her koşulda yapıcı, toplumsal hayatı düzenleyen önemli bir faktördür ve kadını ötekileştiren her türlü anlayışla mücadele etmek de hepimizin öncelikli görevidir" diyerek, Kadının toplumdaki önemini anlattı.

Evde çalışan kadınların önemine vurgu yapan Aydın, Kadın ve Demokrasi derneğinin faaliyetlerinden bahsederek KADEM Temsilciliğinin Çanakkale'ye hayırlar getirmesini temenni etti.

KADEM'in  kadın haklarının toplumun değerleri ile birlikte yürütebildiğini gösteren bir örnek olduğunu ifade eden Ak Parti Grup Başkanvekili ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, demokrasinin daha iyi bir noktaya ulaşmasını istiyorsak kadınların; eğitim, iş dünyası, siyaset, sivil toplum örgütleri gibi alanlarda yer almasını sağlamamız gerekiyor.” dedi.

Programın onur konuğu olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon kürsüye gelerek, duygu ve düşüncelerini paylaştı." Çanakkale benim ikinci vatanım" diyen Argon, "Birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Kadınların güçlendirilmesi adına yapılacak tüm çalışmalara destek vermeye hazırız. Toplumun güçlenip yükselebilmesi, kadınların daha donanımlı, bilgili ve güçlü olmasından geçiyor.” diyen Vali Orhan Tavlı konuşmasında şunları dile getirdi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından , KADEM Genel  Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın ve KADEM Çanakkale Temsilcisi Aynur Yavaş, plaket takdiminde bulunuldu.

Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri tarafından Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)''in 33. temsilciliği açılış kurdelesi kesildi.