Kadın Emek Pazarı Suriyeli Sığınmacılar Nedeniyle Açılamadı

TAKİP ET

Kadın Emek Pazarı Suriyeli Sığınmacılar Nedeniyle Açılamadı

Avrupa’ya gitmek için Edirne’ye gelen Suriyeli sığınmacılardan bir grup İlhan Koman Parkı’nda kamp kurunca Kadın Emek Pazarı açılamadı.
Edirne’de 2006 yılından bu yana faaliyette bulunan ve ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerinin satıldığı Kadın Emek Pazarı, birkaç gün önce sığınmacıların parka yerleşmesiyle açılamadı. Bayram öncesi satış yaparak ev bütçelerine katkı sağlamak isteyen ev hanımları Suriyeli sığınmacıların mağduru oldu. Emek Pazarında 66 kadın ekmek parası kazanırken, kadınların evlerinde hazırladıkları el emeği göz nuru el işleri pazardaki tezgahlarda yer alıyordu.
Kadın Emek Pazarı Başkanı Demirhan Aybar yaptığı açıklamada, "Suriyeli sığınmacılar bizim misafirimizdir. Gerçekten bu insanlara devletimiz, milletimiz herkes şefkat elini uzatıyor yardımcı oluyor. Biz de Kadın Emek Pazarı olarak onların ülkelerinde yaşanan savaşa üzülüyoruz. Ama şehrin göbeğinde bulunan İlhan Koman Parkı’nda Suriyeli sığınmacıların yatıp kalkmaları hoş bir tablo oluşturmadığı kanaatindeyim. Eminim, şehrimizin yöneticileri de kısa süreli kalacaklarını tahmin ettiklerinden şimdilik burada konaklamalarına izin veriyordur. Öte yandan ev bütçelerine katkıda bulunan kadınlarımız, sığınmacıların orada konaklamalarından dolayı tezgahlarını açamadılar. Bizim için bayram öncesi satışın yapılacağı bir dönemdi. Ama umarım mülteciler de onlar için ayrılmış olan kamplarına ya da mutlu olacakları yerlere bir an önce ulaşırlar" ifadelerini kullandı.