Kakava Ateşi Edirne'de Yandı

TAKİP ET

Kakava Ateşi Edirne'de Yandı

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi’nde yakılan ateşle başladı.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi alanını dolduran binlerce vatandaş, Kakava ateşinin yanmasıyla birlikte ateşin etrafında dans etti, fotoğraf çekildi.
Edirne Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri bugün Romanlar’ın at yarışıyla başladı. Edirne Kapalı Cezaevi önündeki boş arazide düzenlenen yarıyma nedeniyle vatandaşlar pistin etrafında toplandı. Yarışlar öncesinde aileleriyle alana gelenler, müzik eşliğinde eğlenerek oynadı. Yarışmaya katılan 5 at 3 kilometrelik pistte koştu. Yarışmayı Selçuk Derebeyi’nin ’Selime’ isimli atı kazandı. Romanlar birinci olan ata yoğun ilgi gösterdi ve çalan müzik eşliğinde tezahüratta bulundu.
KAKAVA ATEŞİ YAKILDI
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tugay Komutanı Tuğgenaral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye başkan vekili Erkan Makas, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Hidayet Arı, Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, kamu ve kurum müdürlerinden oluşan kortej, Edirne Belediye Bandosu ve Roman Dansları Topluluğu eşliğinde ateşin yakılacağı alana geldi. Protokol üyeleri, hep birlikte Kakava Ateşi’nin yakarak, Hıdrellez Şenlikleri’nin başlattı. Edirneli Ceribaşı Fikri Ocak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu gelecek Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için tüm romanlar adına davet etti.
Kakava ateşinin yakılmasının ardından Roman Dans Grubu, dans gösterisi yaparken, şenliklere katılan onlarca vatandaş onlara eşlik etti. Edirneliler ve turistler, davul zurna eşliğinde ateş başında göbek attı. Kutlamalar, sabaha karşı Tunca Nehri’nde Romanların yüzlerini yıkaması ve nehre dileklerini bırakmasının ardından yarın da devam edecek.