Kansu adaylığını açıkladı

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) 8 Ekim'de yapılacak seçimler öncesinde adaylık için yarışta olduğunu açıklayan ilk isim Mustafa Kansu oldu.

Şuan mevcut ÇTSO yönetiminde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Mustafa Kansu, Truva Oteli’ndeki basın toplantısında adaylığını ilan etti. Bir yola çıkmaya karar verdiğini ve bunu da ilk olarak basın mensuplarıyla paylaşmak istediğini belirten Mustafa Kansu, 8 Ekim’de yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkan adayı adayı olduğunu kaydetti. Kansu, “Bazı istişarelerimiz oldu. Buna istinaden de böyle bir karar aldık. İnşallah hayırlı olur. İlk başta biz kendi komitemizle alakalı bir çalışma yapacağız. Komitemizdeki arkadaşlar bizi takdir ederler de meclise getirilerse, akabinde meclisteki arkadaşlarında takdiri olursa başkanlığa talibiz. Eğer hizmet edebileceksek, bir şeyler üretebileceksek, Çanakkale’ye bir şeyler katabileceksek biz bu işe talibiz. Hizmet edemeyeceğimize inanıyorsak, zaten öyle bir şeyimiz yok. Arkadaşlarımız takdir edecekler, onların takdiriyle de başkanlığa aday olacağız” dedi. 
 
“Komitemdeki 184 üye arkadaşımın oylarına talibim”
Kendisinin de aralarında bulunduğu akaryakıt komitesinde, 184 komite üye arkadaşı bulunduğunu ve onların oylarına tali p olduğunu kaydeden Mustafa Kansu, “Zaten onları teveccühü olmazsa, benim başkanlık adayım diye bir şeyim olması mümkün değil. Ben bundan önce de akaryakıt komitesinden girdim. Ondan önce de akaryakıt komitesinden girdim. Farklı yerlerde farklı şirketlerim var ama beni Ezine’de de, Çanakkale’de de bilen akaryakıtçı olarak biliyor. Ağırlıklı yaptığım iş o. Benim üç dönemdir seçimlere girdiğim komite bu komite. Bunun haricinde bir komiteye gitmem bende çok şık olmaz diye düşünüyorum. Şuan temsil ettiğim yer de orası zaten. 9 No’lu komiteyi temsil ediyorum. Aynı komiteden devam etmek istiyorum. Bizim yaptıklarımızı bu zamana kadar komitedeki arkadaşlarımız ‘iyidir, hoştur, bu işi yapıyordur” derlerse ben zaten başkan adayı olabilirim. Ben meclise gelmeden hiçbir şey yapamam. Benim ilk hedefim, kendi komitemden meclis üyesi olabilmek. Sonrası ikinci planda düşünebileceğimiz bir şey. Biz bazı arkadaşlarımızla yola çıktık. Onların haricinde de arkadaşlarımız geldi; ‘bizler de aday olmak istiyoruz’ dediler. 4 bin 500 tane şu anda bizim aktif üyemiz var. 6 bin 500 üyenin 4 bin 500’ü aktif. Bu 4 bin 500 üyenin seçme ve seçilme hakkı var. O yüzden 4 bin 500 kişi gelip o koltuğu doldurabileceği bir noktada. Onun için ben şu yapar, bu yapamaz, şu arkadaşım olur ya da yönetimde şunlar olacak demek yanlış olur” dedi.
 
“Biz enerjimizle bu işi yapacağımıza inanıyoruz”
Komitelerde faklı isimlerin de kendisine ulaştığını hata önceki gün Çan’daki bir buluşmada, orada da liste çıkarıldığını öğrendiklerini aktaran Kansu şöyle devam etti; “Ben bu durumdan memnunum. Kendilerine de şunu söyledim. Demek ki Çanakkale için insanlar bir şeyler üretmek istiyor. Bir şey yapacaksanız gelin dedik. Projelerimiz var dediler. Projesi olan adamın işi zaten orası. Gelsinler meclise girsinler, yönetime girsinler. Biz kavga etmeyen, genç, düzgün bir meclis üretmeye çalışıyoruz. Yeni çıkan arkadaşlarımızın hepsi düzgün arkadaşlar. Önemli olan orada düzgün bir meclis yaratırsak düzgün bir yönetim kurulu olur. Meclis, yönetim kurulunu tetikler, komiteler, meclisi tetikler.  Bunlar bir sinerji yaratır ve iş üretmeye başlar. Ama yatan bir meclis, yatan bir yönetim üretir. Hesap sorulmuyorsa bir şeyde insanlar rahatlar, yatma pozisyonuna geçersin.  Biz bunu istemiyoruz. Bizi ittirecek, bizi yürütecek arkadaşlar olsun mecliste de. Bunun kim olduğunun çok önemi yok.  Hepimiz özünde Çanakkale’nin menfaatine çalışacak. STK’ların asli grevi belli. Biz fabrika değiliz, bir şey üretmeyeceğiz. Sadece var olan problemleri çözecek kurumların kapılarını çalacağız. Diyeceğiz ki, arkadaş benim üyemin, benim şehrimin böyle bir sorunu var. Bir fikir üretirsiniz, fikrinizi nerede, kim yapabiliyorsa o kurumu harekete geçireceksiniz. Biz enerjimizle bu işi yapacağımıza inanıyoruz.”
 
“Kalıcı bir şeyler yapalım diye uğraşıyoruz”
Kansu son dönem projelerine ilişkin bir hatırlatma yaparak şunları söyledi; “Bundan önceki yaptığımız işler, bu ve önceki yönetimdeki arkadaşlarımızla Ezine’de Gıda İhtisas OSB yaptık. Bizim üç yılımız aldı. Bakanlıktaki arkadaşlarımız çok hızlı yol aldığımız söylüyor. Nasip olursa biz 2018 yılı içerisinde orada tahsislere başlamayı planlıyoruz. Bir an önce verelim insanlar fabrikalarını kurmaya başlasınlar. Çünkü pastayı büyütmeden bir şey olmaz. Dışarıdan para girişini sağlamamız lazım. Özellikle seçtik onu. Çanakkale’nin tarımını da değerlendirecek bir sanayi bu. Yoksa karma organize de yapabilirdik. Plastik, deri veya farklı fabrikalarla doldurabilirdik. Biz orada özellikle Ticaret Odası olarak köylünün de çıkarını düşünerekten Gıda İhtisas Organizeyi yaptık. Bizim çevremizdeki ovalarda üretilen ürünlerin bir kutu içerisine girip, rafa gelebilmesi, daha uzun ömürlü olması, bunun ticaretinin sanayi boyutuna taşınması önemli. İnşallah 2018’de bizim bu hayalimiz gerçekleşecek. Aynı şekilde 1018 ile alakalı Turizm Komitesi ve Acente Komitesindeki arkadaşlar Troia Yılı’nı getirdiler. Zorlu bir çalışma oldu. Çünkü hükümet nezdinde de bunu kabul ettirmek gerekiyordu. Sağ olsun Çanakkale’deki siyasi yapı, vekillerimiz bu işe el attılar, inandılar, bizimler beraber koştular ve önümüzü açtılar. Bu işi kendileri Başbakan’a taşıdılar. Başbakanımızda sağ olsun grup toplantısından sonra söyledikten sonra önümüz açıldı. Şimdi proje üretmek için uğraşıyoruz.  Yani kalıcı bir şeyler yapalım diye uğraşıyoruz. Çanakkale’ye bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz. Derdimiz Çanakkale.”
 
“Bülend bey benim adımı açıklamadı”
Kansu son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi olan mevcut ÇTSO Başkanı Bülend Engin’in kendisini aday gösterdiği yönündeki yorumlara ilişkin, “Bülend bey benim adımı açıklamadı. Bülend beyin tavsiyesi ve arzusu şuydu; 11 tane yönetim kurulu üyesi arkadaşımıza tekliflerde bulunuldu.  Bizim var olan projelerle ve şu anki mevcut yapımızla çalıştığı arkadaşlarından da buraya aday olunmasını istiyordu. Çünkü dışarıdan da adaylar gelecek. İlla yönetimden birisi çıkacak da bu işi alacak,  bu iş yürütecek diye bir şey yok. Ama onun gönlünden geçen o idi. 11 kişiye teklif etti kendileri. Biz yönetimdeki arkadaşlarla kendi aramızda tekrar oturduk, görüştük. Onlar da benim olmamı istediler. Bende onları kırmam. Aynı şekilde bu görevi üstlendim. Arkadaşlarımızda bize o konuda destek verdiler sağ olsunlar. Yarı yolda bırakacak halimiz yok. Biz bu yola beraber girdik onlarla. Bir şekilde yürüyoruz.  Onlar bize yürü dediği sürece biz yürüyeceğiz. Nerede bana ‘dur’ derler ise ben orda dururum. Oda nedir, andıktır. Sandık bana dur veya yürü diyecek. Sandıktan çıkan neticeye bakacağız.
 
“Osman bey bizim tekrar meclis başkanımız olacak”
Mustafa Kansu, basın mensuplarının seçimlere ilişkin şuan ÇTSO Meclis Başkanlığını yürüten Kale Grubu’nun önemli isimlerinden Osman Okyay ile görüşmeleri olup olmadığı yönündeki sorusuna şu cevabı verdi; “Osman bey nasip olursa bizim tekrar meclis başkanımız olacak. Kendisi bize öyle bir öz verdi. Biz kendisini Perşembe akşamı ziyaret ettik. Yapmak istediklerimizi anlattık. Kimler olacağını iyi kötü anlattık. Daha önce yaşananların tekrar yaşanmaması arzusunda olduğumuzu anlattık. Bize ağabeylik yapmasını istedik. Mecliste sevilen, sayılan, bizim için çok değerli bir insan. Onun başımızda olması bizi onurlandırıyor. O da sağ olsun kırmadı, teklifimiz kabul etti. Biz de Osman beyle beraber hareket edeceğiz.