Karadağ ile Çanakkale Belediyesi "dream"! (hayal)

TAKİP ET

Geçtiğimiz ay Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende 6. olağan kongresinde il başkanlığına yeniden seçilen Yeşim Karadağ'ın yönetiminde yaşanan istifalar krizinin yankıları sürüyor.

Geçtiğimiz ay Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende 6. olağan kongresinde il başkanlığına yeniden seçilen Yeşim Karadağ'ın yönetiminde yaşanan istifalar krizinin yankıları sürüyor. Yakın akrabasının FETÖ kapsamında gözaltına alınması, yeni yönetiminde 4 kişinin istifa etmesi ve son olarak CHP'li belediye başkanı Ülgür Gökhan ile verdiği fotoğraf karesi, yerel kent siyasetinde olduğu gibi Ankara'da da konuşulmaya başlandı. Danışmanlığını üstlenen Vahap Özsüer ve ÇOMÜ'lü okutman Vural Bulut'u yönetimine almasıyla şaşkınlık yaratan Yeşim Karadağ'ın mevcut yönetimiyle yaklaşan seçimle öncesi Çanakkale Belediyesini alma konusundaki iddiasını da suya düşürmüş gibi görünüyor. Her ortamda "dik olacağız, diri olacağız, bir olacağız" diyen Karadağ'ın siyasi arenada kaybettiği güç, CHP'li belediyeyi devirmek yerine AK Parti'nin belediyeyi kazanma planlarını etkiliyor. Son dönemde hiçbir konuşmasında FETÖ'yü ağzına dahi almayan Karadağ'ın partisinin Ankara'daki genel merkezinde de tepki aldığı konuşuluyor. Kısa süre önce tek liste aday olarak başkanlığa seçilen Yeşim Karadağ'ın, partililerce istifasinin bir an önce yapması gerektiğide kulislere düşen son notlar arasında bulunuyor.

- Makam aracına "bakan" ayarı Yeşim Karadağ'ın geçtiğimiz gün Yenice ilçesinde katıldığı bir törendeki tutumu ise oldukça tepkiye neden oldu. Öğle saatlerinde ilçe merkezine gelen Karadağ, burada 81 ilde 81 anaokulu projesi kapsamında hazırlanan anaokulu binasında inceleme yaptı. Başkan Karadağ'ın makam aracı ise bu sırada, devlet büyükleri ve bakanların konvoylarında durduğu şekilde, yolun tek şeridine tek araç olarak bırakıldı. Kendisi tarafından kullanılmayan aracın bu şekilde bırakılmasına gözyuman Karadağ'ın da buna niye müdahale etmediği hatta AK Parti'nin tek kadın il başkanı olarak övünülen kimliğinin bu sayede zedelendiği ortaya çıkıyor.