Kaz Dağları Yoğun Kar Yağışı Altında

TAKİP ET

Çanakkale ve Balıkesir illerinin sınırları içerisinde kalan Kaz Dağlarında yoğun kar yağışı etkisini artırdı.

Çanakkale ve Balıkesir illerinin sınırları içerisinde kalan Kaz Dağlarında yoğun kar yağışı etkisini artırdı. Yenice - Edremit karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Edremit'e 40 kilometre kala kayganlaşan zeminde zor anlar yaşayan sürücü Mustafa Olcay, "Yenice'den Edremit'e geliyoruz, Kaz Dağları Hanlar mevkisinden biraz daha aşağıdayız ama yolda birkaç kez aracımız kaydı, yoldan çıkmaktan son anda kurtulduk, şimdi zincir takarak Edremit'e varmaya çalışacağız. Şiddetli bir rüzgar var, kar yağışı artarak devam ediyor. Yenice'den buraya kadar yolu açan herhangi bir ekibin çalıştığını göremedik, bu yol gece kar yağışının devam etmesiyle kapanır. Yolda bazı araçların kaldığını gördük, bir araç da yoldan kayarak çıkmış. Allah'a şükür ki aracın içerisinde kimse yoktu. Biz de bir an önce Edremit'e varıp sıcak çayımızı yudumlamak istiyoruz" dedi.

Kaz Dağları Hanlar mevkisinde özel şirkete ait kar küreme aracıyla yolları açmaya çalışan ekibin şefi ise, "Karlı yolu açarak tuzluyoruz, gerekirse Yenice Kalkım'a kadar yolu küreyerek açmaya ve tuzlamaya devam edeceğiz, yol trafiğe açık ama bizim arkamızdan bir araç geliyordu, herhalde zincir takmadığı için yolda kaldı, araçların yola kesinlikle zincirsiz çıkmaması gerekmektedir" diye konuştu.

Basari