KEDİ KÖYÜ DEĞİL YARI AÇIK CEZAEVİ

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı olan eşi Av. Şerife Yıldız ve kentin kadim hayvan severlerinden Aytül Özçelik ile birlikte ilk önce 'Kedilerin Babası' olarak bilinen Resul Bey'i ziyaret etti.


AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı olan eşi Av. Şerife Yıldız ve kentin kadim hayvan severlerinden Aytül Özçelik ile birlikte ilk önce “Kedilerin Babası” olarak bilinen Resul Bey’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Resul beyi, her gün 25 den fazla kediye sabahın erken saatlerinde ve akşam vakti kaynattığı kemiklerin suyu ile yaptığı mamaları şehrin değişik noktalarında vermesi nedeniyle Uğur Mumcu parkında bulunan kedi evinin önünde ziyaret etti ve kedi maması hediye ederek gösterdiği çaba ve fedakârlık nedeniyle teşekkürlerini sundu.  

Burada Resul Bey, Çanakkale Belediyesinden bakım konusunda bir destek alamadığını, belediyenin dağıttı mamaların kalitesinin son derece düşük olması nedeniyle hayvanların yiyemediğini, kendi getirdiği mama ile karıştırıyor olmasına rağmen yine de hayvanların tüketmediğini, hayvanların hasta olmasına rağmen tedavilerinin yapılmadığını, tedavi için ve ya kısırlaştırma için barınağa götürülenlerin de öldüğünü ifade ederek üzüntüsünü ve hayvanlara olan sevgisini dile getirdi.

Başkan Yıldız bundan sonra Çanakkale belediyesinin kedi köyü dediği ancak kedi köyünden ziyade kedi hapishanesi olan tel örgülerle çevrilmiş ve kapısında kilit olması nedeniyle hayvan severlerin giremediği yere geçti. Yoldan geçen çevre sakinleri ile konuşan başkan Yıldız, çevre sakinlerinden “hemen taşıt yolunun yanında olması nedeniyle her gün en az bir kedinin yolda ezilerek ve ya yerin çok fazla rüzgâr alması sebebiyle soğuktan korunmak için girdiği arabanın altında kalarak öldüğünü, aynı zamanda hasta hayvanların olduklarını ve tedavilerinin yapılmadığını, zaten tedaviye ilişkin bir ekipmanın da olmadığını, yerin son derece yanlış olduğu bilgisini edindi.

Başkan Yıldız bu görüntülerden sonra “ Çanakkale Belediyesi maalesef her alanda olduğu gibi can dostlarımızın barınması, tedavisi, rehabilitasyon ve beslenmesi konusunda da sınıfta kalmıştır. İşte Kedi Köyü Dedikleri yer aslında yarı açık cezaevi. Kedi köyünün içler acısı hali ortada. Hayvanlar Çanakkale’mizde gerçek hayvan severlerin yardımı ile hayatta kalıyor. Aslında Çanakkale Belediyesinin mevcut bütçesi ile kronikleşmiş bu sorunların çözümü mümkünken, içlerinde gerçekten hayvan sevgisinin olmaması, yaptıkları işlerin işte bu kedi köyü gibi hep göstermelik olması nedenleriyle sorunlar hep çözümsüz kalıyor. Buradan şunun sözünü vermek istiyoruz. 6 ay sonra yapılacak seçimlerde inşallah Çanakkale belediyesini aldığımız zaman bu sorunların hiç birisi kalmayacak. Çanakkale’ye yakışan doğa ve kentleşme ile uyumlu, hayvanların barınması, bakımı, tedavisi ve rehabilitasyonu için bir barınak yapacağız. Kentimizi hem insanların hem hayvanların özgürce yaşayabileceği, hayvan dostu bir kente, belediyeye kavuşturacağız. Bunun yanında can dostlarımızı örneğin şehir dışına çıktığımızda bırakabileceğimiz, emanet edeceğimiz, bir evcil hayvan pansiyonumuz yok. Bunu da gerçekleştireceğiz, diyerek 4 Ekim hayvan koruma günü kapsamında söz konusu sorunlara bir kez daha dikkat çekti.