Kilitbahir Kalesi

TAKİP ET

Kilitbahir Kalesi, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü'nde bulunur. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462-1463 yıllarında, beraber inşa edildiği Çimenlik kalesi ile birbirlerine karşılıklı duracak şekilde yaptırılmıştır.

Kilitbahir Kalesi, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü’nde bulunur. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462-1463 yıllarında, beraber inşa edildiği Çimenlik kalesi ile birbirlerine karşılıklı duracak şekilde yaptırılmıştır.

Kilitbahir Kalesi’nin adı, deniz kilidi anlamına gelir. Çanakkale Boğazı’na giriş çıkış yapmak isteyen tüm gemiler bu hatta geldiklerinde durdurulmuş ve kontrol edilmişlerdir.
Kilitbahir Kalesi, Çanakkale Savaşları’nda, bulunduğu konum ve eşsiz mimarisiyle çok önemli bir rol oynamıştır. Bu kale, 14 Kasım 1980’de Kültür Bakanlığı tarafından “Korunması Gereken Kültürel Varlık” olarak tescil edilmiştir.

KİLİTBAHİR KALESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Gestaş Deniz Ulaşım şirketi, Çanakkale merkez iskeleden, Kilitbahir’e her gün seferler düzenlemektedir. İstanbul istikametinden gelenler için Çanakkale’e geçmeden önce mutlaka gezilip görülmesi gereken bir tarihtir.

Kilitbahir feribot sefer tarifeleri için https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri
ziyaret edebilirsiniz.