Mehmet Ünal Şahin 10 Kasım Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

TAKİP ET


Belediye Başkanları Birliğinin Çanakkale İl Temsilcisi Mehmet Ünal 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Şahin mesajında şunları kaydetti.
“ Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurmuş, ilerleyen zamanlarda istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret göstermiştir. Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız. Cumhuriyet'in ilanı ile Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açan Atatürk, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve öngörüleriyle yüzyıla yön veren en büyük devlet adamlarından biri olarak kabul edilmiştir. Türk milleti, gönlündeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, büyük önderin açtığı yolda ilerlemektedir.
Gazi Mustafa Kemal’in “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz, 99 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir.
Türkiye’nin milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle birbirine her geçen gün daha da kenetlendiğini, demokrasi standartlarını her geçen gün yükselttiğini, dünyada da barışın, adaletin, bölgesel refah ve istikrarın kararlı savunuculuğunu yapmış yapmaya da devam edecektir. İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır.
Bu şuurla bizler, gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden, temel haklardan, ileri demokratik standartlardan asla taviz vermeden, barış, huzur ve emniyet içinde Türkiye’yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır.
Bu düşüncelerle, vefatının 84. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum.” Dedi.