"Ne zaman ülke yararına bir iş olsa karşısında aynı grup var"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada muhalefetin çevre ve doğa konusunda manipülasyon yaparak yatırımları engellemeye çalıştığını söyledi.


AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada muhalefetin çevre ve doğa konusunda manipülasyon yaparak yatırımları engellemeye çalıştığını söyledi.

İskenderoğlu, “Ne zaman ülke için bir çalışma yapılsa, bir proje hazırlansa bilimsel dayanağı olmayan bir yaklaşımla karşı duruş söz konusu. Köprü yaparsınız, karşı çıkarlar; yol yaparsınız, karşı çıkarlar; havalimanı yaparsınız, baraj yaparsınız karşıdırlar. Ülke aleyhinde bir konu olunca, kayıtsız şartsız ittifak olanların bize çevreyle ilgili söyleyecek sözleri olamaz” dedi. 

TBMM’de HDP grubunun önerisinin aleyhinde AK Parti Grubu adına söz alan Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, çevre ve doğa konusunun, özellikle enerji yatırımlarının engellenmesi konusunda bir argüman olarak kullanıldığını söyledi. Pandemi sürecinde ve sonrasında tüm dünyada üretimden tedarike kadar her kalemde sıkıntılar yaşandığını hatırlatan İskenderoğlu, “Bu süreç tüm dünyada üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. ‘Üretim’ derken sadece tarımsal üretimden bahsetmiyoruz elbette; endüstriyel üretim, sanayi ve diğerleri... Ancak şu anda içerisinde bulunduğumuz durum, bütün dünyanın geleceğe dönük kabuslar görmesine neden olan enerji üretimi. Ülkemiz kendi enerji kaynaklarını üretme, kullanma konusunda son yıllarda büyük bir atılım içerisinde ancak ne hikmetse, özellikle enerji üretimi konusunda ne zaman bir adım atmaya kalksak karşımızda koro hâlinde aynı grubu görüyoruz. Gezi olaylarında çevreyi yakıp yıkanlara, sokakları talan edenlere bırakın karşı çıkmayı, bu yıkımın içerisinde olanlar, destek olanlar, mevzu ülkenin kendi enerji kaynaklarını üretmesi, kullanması olunca bir anda çevreci kesiliyorlar. Bu sözde çevreci kesimden ormanlarımızı, tarlalarımızı yakan hain terör örgütüyle ilgili bir karşı ifade duyamazsınız ama Türkiye için kritik bir hamle olan doğal gaz üretimi söz konusu olduğunda ‘ağaç’, ‘orman’, ‘çevre’ kelimelerini dillerinden düşürmüyorlar” dedi. 

Muhalefetin çevre konusunda söz ve eylemlerinin tutarsız olduğunu da belirten İskenderoğlu, “Birilerinin laf olsun, gündem olsun diye sözde çevre, sözde doğa hassasiyetleri kamuoyunun malumudur; niyet, söz bir olmalıdır. Çevrenin, doğanın korunmasında hiç kimse bizim hassasiyetimizi ölçemez. Her konuda olduğu gibi çevre ve doğa konusunda tutarsız olanları samimi olmaya davet ediyorum. Ne zaman ülke için bir çalışma yapılsa, bir proje hazırlansa bilimsel dayanağı olmayan bir yaklaşımla karşı duruş söz konusu. Köprü yaparsınız, karşı çıkarlar; yol yaparsınız, karşı çıkarlar; havalimanı yaparsınız, baraj yaparsınız karşıdırlar ama mesele ülke aleyhinde bir konu olunca, kayıtsız şartsız ittifak olanların bize çevreyle ilgili söyleyecek sözleri olamaz. Hiç kimse merak etmesin, ülkemiz çevreyle uyumlu, doğaya zarar vermeden, ortak geleceğimize sahip çıkarak her alanda yatırım ve projelerine, kalkınmasına devam edecek. Bu duyarlılıkla denizlerimizi, topraklarımızı ve coğrafyasıyla ülkemizi çocuklarımıza, gelecek nesillerimize emanet etmek için titizlikle çalışıyoruz” diye konuştu.