Nilüfer'de Okul Sporları Şenliği Coşkusu

TAKİP ET

Nilüfer'de Okul Sporları Şenliği Coşkusu

Büyükşehir Belediyesi’nin okul spor etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlediği Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri’nin açılış töreni, çocuklarla gençleri eğlenceli spor yarışmalarında bir araya getirdi.
Bursa’da her alanda yapılan yatırımlarla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle merkeze uzak ilçelerde de çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetlere imza atmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen ve Nilüfer ilçesini kapsayan ‘Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri‘nin açılışı coşkulu görüntülere sahne oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle spora ve sporcuya önem veren çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Bursa’nın her geçen gün spor kenti olduğunu kanıtlayan etkinliklere sahne olduğunu, bir yandan profesyonel ve amatör kulüplere verdikleri desteklerle ülke sporuna hizmet ederken diğer yandan düzenledikleri sportif organizasyonlarla kentin daima gündemde kalmasını sağladıklarını belirten Altepe, sadece spor camiasının ihtiyacı olan tesisleri yapmadıklarını, hizmete alınan tesislerin canlılığını sağlayacak etkinliklere imza attıklarını belirtti. Altepe, “Milli eğitimin ihtiyacı olan spor salonlarını, ders saatleri haricinde de kullanılabilecek bir proje ile şenlendirdik. Geçtiğimiz günlerde Yıldırım ve Harmancık’ta başlattığımız ücretsiz spor eğitimleri ve okul sporları yenlikleri, bunun en güzel örnekleridir. Bugün de Nilüfer’deki okulları kapsayan bir projeyi başlatıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi spor etkinlikleri kapsamında Nilüfer’de planlanan etkinliğin her gün bir okulda uygulanacağını ve diğer organizasyonlardan farklı olarak ders saatleri içerisinde yapılmayı esas aldığını vurgulayan Altepe, ilçede bulunan 75 ilköğretim okulunda toplam 59 bin öğrencinin organizasyondan faydalanmasını hedeflediklerini ifade etti. Etkinlik kapsamında öğrencilere malzeme yardımında da bulunduklarını hatırlatan Altepe, “Yine bu etkinlik kapsamında 10 mahallemize yönelik malzeme dağıtımı yapacağız. Hedefimiz Bursa’da sporun yaygınlaşması, sporcuların uygulamalarını nezih, ferah ve sağlıklı ortamlarda yapmasıdır. Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri’nin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Etkinliğin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ise, eğitime sağladığı katkılar nedeniyle Altepe’ye teşekkür etti. Büyükşehir Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri’nin açılışına Altepe’nin yanı sıra AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Büyükşehir Belediyespor yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Altepe, açılışa gelişinde okul öğrencileri tarafından ‘Spor Kenti Bursa’ yazılı pankartlar ve çiçeklerle karşılandı. Açılışta Büyükşehir Belediye Bandosu, öğrenciler için marşlar çaldı. Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu öğrencilerinden Rabia Varol, konuşma yaparak verdiği hizmetler nedeniyle Altepe’ye teşekkür etti. Büyükşehir Belediyespor karatecileriyle karizma şov, yaptıkları gösterilerle izleyenleri mest etti. Altepe ve protokol üyeleri, tören kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere madalyalarını teslim etti.

Etkinlikleri