Ödemiş, Kiraz Ve Beydağ'da 2014'te 113 İşletme Açıldı

TAKİP ET

Ödemiş, Kiraz Ve Beydağ'da 2014'te 113 İşletme Açıldı

2014 yılında Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da 44’ü adet limited şirket, anonim şirket ve şubesi, 64’ü şahıs, üçü adet kooperatif, ikisi adet iktisadi işletme kaydı olmak üzere 113 işletme açıldı.
Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’a hizmet veren Ödemiş Ticaret Sicil Müdürlüğü, rakamlarla 2014 yılını değerlendirdi. Ödemiş Ticaret Sicil Müdürü Ülkü Özer Atıcı 2015 yılı itibari ile değişiklik ve tüm yeni kayıtlar için MERSİS üzerinden e-imza uygulamasının başladığını belirtti. Ülkü Özer Atıcı, 2014 yılında 44’ü adet limited şirket, anonim şirket ve şubesi, 64’ü şahıs, üçü adet kooperatif, ikisi adet iktisadi işletme kaydı olmak üzere 113 işletmenin açıldığını belirtti.
“ÖDEMİŞ, KİRAZ VE BEYDAĞ’A HİZMET VERİYORUZ”
Ülkü Özer Atıcı şunları ifade etti: “Ödemiş Ticaret Sicil Müdürlüğü olarak Ödemiş Kiraz ve Beydağ ilçelerine hizmet vermekteyiz. Müdürlüğümüz kurulan şirket, kooperatif ve şahıs işletmelerinin tescilini yapar tescil için gerekli şartların mevcut olup olmadığını tetkik eder. Kurulan işletme, şirket ve kooperatiflerin faaliyetlerinin devamı sırasında yaptıkları adres değişikliği, müdür tayini, hisse devri, madde tadili işlemlerde söz konusu evrakları incelenir ve tescil işlemleri yapılır. Anonim, limited şirket ve kooperatiflerin genel kurul evraklarını incelenir, tescile uygunluğunu tetkik edilerek tescil işlemleri yapılır. Kuruluşu gerçekleştirilen şirketlerin, bilgilerinin Sanayi Ticaret Bakanlığının web sitesine bilgi girişi sağlanır. Yeni kurulan şirketlerde kuruluş aşamasında istenen Kuruluş Bildirim Formlarının Bağ-Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu (işçi çalıştırıyorsa), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilgili vergi dairelerine, Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne (yabancı uyruklu ortak varsa) posta yolu ile bildirimleri yapılır. Üyelerimizin Bağ-Kur İl Müdürlüğünden temin ettikleri Bağ-Kura giriş bildirgesi, İşi Bırakma (İB), Ölüm Yardımı (ÖY), İsteğe Bağlı Sigortalılık (İS), Meslek Değiştirme (MD), Yeniden Sigortalılık (YS) formlarını sicil dosyaları incelenerek hazırlanır. Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu Sicil Tasdiknamesi, Temsil İlzam Belgesi, Tapu Belgesi, Şirket ortaklık yapısını gösterir Son Pay Durum Belgesi, Noter Belgesi vb. belgeler hazırlanıp verilir.”
412 YAZI CEVAPLANDI
Yeni üyelerin gerek duydukları belgeler ve evrakların anında hazırlanarak firmalara teslim edildiğini belirten Ülkü Özer Atıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "119 adet firmalarımızda meydana gelen değişikler hisse devri, salahiyet tescilli, adres değişikliği, unvan değişikliği, sermaye artırımı tescil edilerek ticaret sicil gazetesine ilana gönderilmiştir. 61 adet firma ticareti terk nedeniyle ticaret sicilinden kayıtlarından terkin edilerek işlemleri yapılmıştır. Resmi kurumlardan müdürlüğümüze 412 adet yazı gelmiş ve cevaplandırılmıştır.”
MERSİS ÜZERİNDEN E-İMZA İŞLEMİ BAŞLADI
Ticaret Sicilindeki kayıt girişinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığının MERSİS programına yapıldığını ifade eden Ülkü Özer Atıcı, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan yazı gereği, Müdürlüğümüzce 2 Ocak tarihinden itibaren tüm yeni kayıt ve değişiklik işlemleri MERSİS üzerinden gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu nedenle firmaların değişiklik işlemleri için e-imza ile sistem üzerinden değişiklik başvurusu oluşturması gerekmektedir” dedi.

HELVACI