"Okuma alışkanlığının ve kitap sevgisinin her bir vatandaşımıza ulaştırılması gerekiyor"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının Mobil Müzesi'ne eşlik eden gezici kütüphaneye ziyarette bulundu. 


AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının Mobil Müzesi’ne eşlik eden gezici kütüphaneye ziyarette bulundu. 

 

Kütüphaneyle ilgili bilgi alan Milletvekili Jülide İskenderoğlu, oğlunun da kütüphaneye üye olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi ziyaretinde rastgele seçtiği ilk kitabın Çanakkale’yle ilgili olduğunu söyledi. 

 

En büyük gücün bilgi olduğunu belirten İskenderoğlu, “Mevcut zamana, geçmiş ile geleceğe aynı anda hâkim olabilmek için bilgi gerekiyor. Okuma alışkanlığının ve kitap sevgisinin, bilgi birikiminin her bir vatandaşımıza ulaştırılması gerekiyor.   

Gezici kütüphaneler köylere gidiyorlar ve oradaki kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın hizmetinde oluyorlar. Çanakkalemiz’de ve ülkemizin her bir köşesinde, bu iş için özel olarak donatılmış otobüslerle kitap, dergi bilgisayar gibi okuma araç gereçleri vatandaşlarımızın önüne kadar getiriliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kitap okumaları için her türlü imkân sağlanmış durumda. Kim bilir, bu kütüphanelerde kitap okuyarak bilim dünyasına adım atacak, bir şekilde okuduğu kitaplardan etkilenerek ülkesine, milletine, bayrağına faydalı işler çıkaracak nice gençlerimiz, çocuklarımız, nice insanlarımız olacak. Bu kütüphanenin hayata geçmesinde, başta çalışanlar olmak üzere emeği geçen herkese takdir, tebrik ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


Jülide İskenderoğlu