Orman Genel Müdürlüğünden Kirazlı açıklaması

TAKİP ET

Kirazlı'daki maden sahası ile ilgili, algı yönetimine yönelik iddialar Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.  

Kirazlı'daki maden sahası ile ilgili, algı yönetimine yönelik iddialar Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.  Kesilen ağaç sayısının iddia edildiği  gibi 195 bin değil 13 bin olduğu açıklandı. Yatırımcı şirketin 2013 yılında bölgede 2 farklı noktada oluşturduğu hatıra ormanlarında diktiği ağaçların sayısı ise 14 bine ulaştı. 

Kirazlı Altın Madeni  işletmesinin faaliyet gösterileceği  alanda ÇED raporunda belirtilenden daha fazla ağaç kesildiği iddiası ortaya atılmış, bu iddiaya ünlü isimler de dahil edilmişti. İddia üzerine twit atan ünlü sanatçı Haluk Levent, kısa süre sonra işin doğrusunu öğrenerek kesilen ağaç sayısının iddia edilenden çok çok az olduğunu ifade eden yeni bir twit paylaşmıştı. Ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yetkililerden bilgi aldığını, alanda iddia edildiği gibi 195 bin değil 13 bin 400 ağaç kesildiğini ifade etmişti. 

Bu açıklamalara rağmen başta ülkenin ağaçlandırılmasıyla ilgili çok şey beklediği bir dernek olmak üzere bir çok kurum aynı sayıları paylaşmaya devam edince, bu kez en yetkili kurum devreye girdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, 195 bin ağaç kesildiği iddiasının yalan olduğunu, alanda kesilen ağaç sayısının 13 bin 400 olduğunu açıkladı. 'Kazdağları yok ediliyor' iddiasının da yalan olduğu belirtilen açıklamada, maden sahasının Kazdağlarına 40 kilometre uzaklıkta olduğu ifade edildi. Son olarak 'Ormanlar yok ediliyor' iddialarının da yalan olduğu belirtilen görselde, 'Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı'yla tüm sahanın yeniden ağaçlandırılarak eski haline kavuşturulacağı ifade edildi. 

Maden şirketi 14 bin ağaç dikti
Öte yandan, maden sahasında çalışmayı yürüten şirket, henüz ağaç kesimine başlamadan önce bölgede ağaçlandırma çalışması yaptığını, oluşturulan 2 hatıra ormanında 14 bin fidan dikildiğini, yine bölgede arı otu ekimiyle yöre ekonomisine de destek verildiğini  açıkladı.